Ana SayfaHaberlerGündemNusaybin'de 1 asker ve 1 korucu şehit

Nusaybin’de 1 asker ve 1 korucu şehit

 

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Dicle mahallesinde hareket halindeki askeri time, PKK'lılar roketatarlı saldırı düzenledi. Saldırıda yaralanan 3 uzman çavuş Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan durumu ağır olan 1 uzman çavuş şehit oldu.

 

Saldırının ardından bölgede güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma zaman zaman sürüyor.

 

Korucubaşı öldürüldü

 

Nusaybin'in Tepealtı mahallesinde oturan korucubaşı 48 yaşındaki Adnan Durak ise, PKK'lıların açtığı ateş sonucu şehit oldu. Anadolu Ajansı, Durak'ın, vurulduğu sırada hasta çocuğunu muayene için Girmeli Aile Sağlık Merkezi'ne götürdüğünü yazdı. Durak, sağlık merkezinin girişinde PKK'lıların silahla açtığı ateş sonucu yaralandı, kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

 

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, "Her zaman olduğu gibi bir babayı evladının gözü önünde şehit etmişler. Acımız tarif edilemez. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Korucu camiası olarak kanımızın son damlasına kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

 

Nusaybin'de 14 Mart'ta başlayan sokağa çıkma yasağıyla birlikte, polis ve Jandarma özel harekât timlerinin ortak operasyonu sürüyor.

 

Kaynak: DHA, AA

- Advertisment -