Ana SayfaHaberlerGündemNusaybin’de patlama: 1 sivil öldü

Nusaybin’de patlama: 1 sivil öldü

Nusaybin’deki  Fırat Mahallesi’nde yol kenarına bırakılan motosiklete yerleştirilen bomba, PKK’lılarca patlatıldı. Bu sırada yoldan geçen Ahmet Yiğit (43) ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yiğit, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Patlama nedeniyle çevredeki birçok ev ve iş yerinde hasar oluştu, yüksek gerilim hatlarının telleri koptu.

 

Ev sahibi tutuklandı

Van’da 12 PKK’lının öldüğü, bir özel harekât polisinin şehit olduğu operasyonla ilgili soruşturma kapsamında bir kişi tutuklandı. Villa tipi evini PKK’lılara kiraladığı gerekçesiyle 2 gün önce gözaltına alınan C.A. çıkarıldığı mahkemece 'terör örgütüne yardım ve yataklık' suçundan tutuklandı.

Evin çevresine yerleştirilen güvenlik kameralarının hard disklerinin incelenmesi de sürüyor.

 

Sur’da çatışma sesleri

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde bugün de yoğun şekilde patlama ve silah sesleri yükseldi. Gece başlayan ve sabah saatlerinde devam eden şiddetli patlamaların sesi kentin her yerinde duyuldu. Bugün yaşanan yoğun çatışmalar nedeniyle Gazi Caddesi üzerindeki esnafların bir kısmının işyerlerini açmadıkları görüldü.

 

Jandarma karakoluna saldırı

Mardin'in Midyat ilçesindeki Botaş Jandarma Karakolu'na PKK'lılar saat 23.30 sıralarında roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Karakoldaki askerlerin karşılık vermesiyle bir süre çatışma yaşandı. Yoğun ateş altında kalan PKK'lılar kaçarken, çatışmada ölen ya da yaralanan olmadı.

 

Şemdinli'de 150 kilo patlayıcı bulundu

Hakkâri İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, Şemdinli İlçesi'ne bağlı Günyazı köyünde PKK'lılar tarafından yola önceden döşediği belirlenen 150 kilogram el yapımı patlayıcı bulundu. Patlayıcı kontrollü bir şekilde patlatılarak imha edildi.

- Advertisment -