Ana SayfaHaberlerGündemOperasyonların bitiş zamanını açıkladı

Operasyonların bitiş zamanını açıkladı

 

İçişleri Bakan Efkan Âlâ, PKK'ya karşı operasyonların en yoğun şekilde devam ettiği Cizre ve Sur'da sona doğru yaklaşıldığını söyledi. 

 

Ala, Cizre'nin yüzde 90, Sur'un da yüzde 80 oranında PKK'lılardan temizlendiğini belirtti. Ala, "Operasyonlar Cizre'de bir iki gün, Sur'da bir iki hafta içinde bitecek" dedi.

 

Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Âlâ, Cizre'deki bir bodrum katında beklediği iddia edilen yaralılara ambulans gönderilmediği tartışmalarını da "Bina algı yönetiminin bir parçası" ifadesiyle değerlendirdi. Ala'nın açıklamasından bazı bölümler şöyle:

 

"Orada güvenlik güçlerimiz mücadele ederken bu tür spekülatif haberlerin, sonrada yalan olduğu ortaya çıktı, bunların ciddiye alınması gerektiği meselesine dikkat çekiyorum. Söylenen yere defalarca ambulans gönderildi. Bütün giden ambulanslara ateş edildi. Zaten çukurlar kazılmış. Gerçeği örtemezsiniz, bir takım kurnazlıklarla ortadan kaldıramazsınız. Cizre'de olup biten terörle mücadeledir. 50 gündür sokağa çıkma yasağı uygulanıyor oradaki vatandaşlarımızın can güvenliğini korumak içindir. Orada kentsel dönüşüm projesi var. Oradaki çukurları yüzde doksan, bomba düzenekleri de yüzde 99 oranında temizlenmiştir. Bütün sıkıntı bu sona gelmişken terörle mücadeleyi sekteye uğratmak için kurgu yapılması. Yaralıyı yaralı olarak, teröristi terörist olarak, vatandaşı vatandaş olarak değerlendiririz. Zihinleri karıştırarak karışık işler yapacağımızı düşünenler yanılıyor."

 

"O binada terör örgütünün önemli isimleri var"

 

"O bir algı yönetimi. Bir bina yok ki orada. 80 ila 100 bina var. Terör örgütünün önemli isimleri, elebaşları orada var. Önemli bir mesafe katedildi. Onun için de çok fazla ses çıkararak belki bunu durdurabilir miyiz diye düşünüyorlar. Bunu durdurmanın tek yolu var, kendilerine oy veren vatandaşlara karşı sorumluluklarını yerine getirecekler. Çukurları dolduracaklar, bomba düzeneklerini ortadan kaldıracaklar ve sorun bitecek. 

 

"Cizre'de bir iki gün, Sur'da bir iki hafta içinde bitecek" 

 

Bakan Âlâ, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki operasyonların yüzde 90 tamamlandığını söyleyerek, buranın 1-2 güne kadar temizleneceğini belirtti. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ise 1-2 hafta daha süreceğini ifade etti.

 

- Advertisment -