Ana SayfaHaberlerGündemOrdu'da sel ve heyelan: 2 ölü, 1 kayıp

Ordu’da sel ve heyelan: 2 ölü, 1 kayıp

 

Ordu'nun Perşembe ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı.

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Perşembe ilçesinde iki kişinin hayatını kaybettiğini, bir kişinin de kayıp olduğunu açıkladı.

 

Kurtulmuş, "Bundan sonra vatandaşlarımız ve hemşehrilerimiz şundan emin olsunlar ki ortaya çıkan zarar ziyan eksiksiz şekilde hükümetimiz tarafından giderilecektir. Bütün imkânlarımızla bu felaketin yaralarının sarılması için hiç vakit kaybeden elimizden geleni yapacağız. Bundan sonra hükümet olarak bütün gücümüzü ortaya koyacağız. Perşembe'de, Fatsa'da, Gürgentepe'de ciddi zarar görmüş vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

 

Ordu AFAD Müdürü Osman Işık gazetecilere yaptığı açıklamada ise, 4 Temmuz gecesi itibariyle aşırı yağış uyarısı geldiğini hatırlatarak, "Ondan sonra tüm birimler olarak harekete geçtik. Peşinden de bu yağış geldi. 4 Temmuz gecesi başlayan yağış 5 Temmuz'da daha da şiddetlenerek 6 saatte yaklaşık 158 kilogram yağış düştü. Özellikle Perşembe ve Fatsa ilçelerimizde büyük hasarlar oluştu" dedi.

 

Hasarların özellikle iş yerlerinde, köprü ve yollarda oluştuğunu ifade eden Işık, "Dün (Salı) can kaybımız yoktu. Sadece Perşembe ilçemizde mahsur kalma vardı. Ekiplerimiz bu mahsur kalanlara müdahale ettiler. Bu kişileri enkaz altından sağ salim çıkardık" diye konuştu. Işık, Perşembe ilçesinde geceden beri şiddetli yağmurun devam ettiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

 

"Tarlacık mahallemizde bir heyelan oldu. Heyelan bir evimizin üzerine geldi. Bu evde 3 kişi mahsur kalmıştı. Şu anda ekiplerimiz bölgede çalışmaya devam ediyorlar. Ekiplerimiz, buradan bir bayan vatandaşımızı ölü olarak olarak çıkardılar, 2 vatandaşımıza da yaralı olarak ulaştılar. Bu yaralılar sağlık ekiplerimize teslim edildi. Bunun dışında da yine Perşembe ilçesi Yumrutaş mahallemizde yine bir ihbar geldi bize. Bir vatandaşımızın tarım arazisine giderken sele kapıldığıyla ilgili. Bu ihbar üzerine ekiplerimizi o bölgeye gönderdik. Çalışmalar o bölgede devam ediyor."

 

Işık, bölgeye Samsun ve Erzurum'dan arama kurtarma ekiplerinin de geleceğini söyledi.

 

Perşembe ilçesinde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Kacalı Deresi de taştı. Park halindeki bazı araçlar sel sularına kapıldı. Dereye sürüklenmemesi için iş makineleri yardımıyla araçlar bölgeden çekildi.

 

Meteoroloji'den uyarı

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Salı günü sağanak yağışın etkisi altında olan Ordu için bugün de çok kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

 

Meteoroloji yetkililerine göre, halen Ordu-Perşembe-Ünye üzerinde bulunan ve özellikle Perşembe ilçesinde sürekli yağışlara sebep olan kütlenin etkisini devam ettirmesi bekleniyor. Yetkililer, kuvvetli ve şiddetli yağışların meydana getireceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısını yaptı.

 

Kaynak: AA, DHA

- Advertisment -