Ana SayfaHaberlerGündemOsman Kavala’dan Anadolu Ajansı’na: ‘Yakışıksız ve hayret verici’

Osman Kavala’dan Anadolu Ajansı’na: ‘Yakışıksız ve hayret verici’

Anadolu Ajansı’nın “FETÖ’nün ünlü isimleri de hesap verdi” haberinde adının geçmesine Osman Kavala'dan tepki: “Üç ayrı haksız suçlamadan dolayı dört defa tutuklandım ama savcılar bile FETÖ üyesi ya da destekçisi olduğumu ileri sürmedi.”

993 gündür hapiste tutulan işadamı Osman Kavala, Anadolu Ajansı’nın (AA)  hazırladığı “FETÖ’nün ünlü isimleri de hesap verdi” başlıklı şemada adının geçmesine “yakışıksız ve hayret verici” diyerek tepki gösterdi.

AA’da yer alan haberin aksine, yargılanmasının FETÖ üyeliğiyle suçlanan polis ve savcılar tarafından kurgulandığını hatırlatan Kavala açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Mantığa aykırı, olgusal temele oturmayan üç ayrı suçlamadan dolayı dört defa tutuklandım. Ancak bu suçlamalarda dahi FETÖ üyesi ya da destekçisi olduğuma dair bir iddia öne sürülmedi. Buna karşılık, beraatle sonuçlanan Gezi Davası’nın iddianamesinde benimle ilgili suçlamaların FETÖ üyeliğiyle suçlanan emniyet ve yargı mensupları tarafından kurgulandığı, onlar tarafından yapılan hukuksuz dinlemelere dayandığı mahkeme belgelerinde ortaya çıktı, mahkeme kararı bu durumu teyid etti. Uzun bir süredir hakkımda çıkan asılsız haberlerden dolayı yayın sorumlularının hesap vermesi gerektiğine inanıyorum.”

Osman Kavala, yargılandığı Gezi Davası’nda beraat etmesine ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) hak ihlali kararına rağmen 993 gündür Silivri Cezaevi’nde tutuluyor.

Anadolu Ajansı, 15 Temmuz’un dördüncü yıldönümü için hazırladığı bir derleme haberde “FETÖ’nün ünlü isimleri de hesap verdi’ başlığı altında Osman Kavala, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ve Mümtazer Türköne’nin adlarına ve fotoğraflarına yer vermişti.

- Advertisment -