Ana SayfaHaberlerGündemOsmaniye'de kaza: 6'sı çocuk 14 ölü

Osmaniye’de kaza: 6’sı çocuk 14 ölü

 

İskenderun'dan geziye giden ilkokul öğrencileri ile öğretmen ve velileri taşıyan midibüsle bir otomobil, Osmaniye-Kozan karayolu Cevdetiye köyü yakınlarındaki DSİ'ye ait sulama kanalı yakınlarında çarpıştı. Çarpışmanın ardından midibüs sulama kanalına devrildi. Kazada 6'sı öğrenci, 8'i veli ve öğretmen 14 kişi hayatını kaybetti. 

 

Kazada biri ağır 26 kişi de yaralandı. Yaralılar, Osmaniye ve İskenderun'daki devlet hastanelerine kaldırıldı. 

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kazanın ardından Osmaniye'ye gitti. Osmaniye Devlet Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret eden Akdağ, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Yıldırım'ın talimatıyla hem ailelere destek olmak, hem yapılan işlemleri görmek üzere Osmaniye'ye geldiğini ifade etti. Akdağ şunları söyledi:

 

"Şunu da hemen gördüm. Meseleye süratle müdahale edilmiş. Hem yaralılar hem aileler için gerekenler yapılmış. Başsavcılığımız gerekli işlemleri süratli bir biçimde gerçekleştirmiş. Hastanemizde birkaç yaralı var. Ama durumu ağır olan hiç kimse yok. İnşallah bu saatten sonra bir sıkıntı olmaz. İskenderun'daki bir yaralımızın durumunun biraz daha ciddi olduğunu arkadaşlarım bana ifade ettiler."

 

Cenazelerin defin törenine katılmak ve ailelere taziye ziyaretinde bulunmak üzere İskenderun'a geçeceğini belirten Akdağ, "Üzüldük tabii çok üzüldük. Gencecik insanlar. Çocuklarımız, onların aileleri. Allah hepsine rahmet eylesin." dedi.

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -