Ana SayfaHaberlerGündem"Öyle 'Asarım, keserim, denize dökerim'le olmaz"

“Öyle ‘Asarım, keserim, denize dökerim’le olmaz”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla soruşturma başlatılan CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un sözleriyle ilgili Ankara'da konuştu. CHP lideri, "Önce dilimize hâkim olacağız. Diline hâkim olamayan, memleketi iyi yönetemez. Milli iradenin üzerinde hiçbir güç yoktur. Öyle 'Asarım, keserim, denize dökerim' bunlarla olmaz" dedi.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt hakkında, 16 Nisan'da yapılacak referanduma ilişkin I'deki açıklamaları nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

 

Bozkurt, Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası isimli programda şunları söylemişti:

 

"Ben biliyorum, bu millete güvenmek gerek. En az yüzde 60-65 hayır çıkacak. Ama arkadaşlar, de ki 'evet' çıktı, kimse heveslenmesin kardeşim. Biz yine Samsun'dan başlarız, Amasya'ya gideriz, Sivas'a gideriz, Ankara'ya geliriz. Oradan Sakarya'ya, Dumlupınar'a… Sizi İzmir'e kadar kovalamazsak, anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Sizi de, yedi göbek sülalenizi de, bütün emperyalistleri de yine İzmir'den denize dökeriz."

 

Bozkurt, "Sözlerimin arkasındayım" detken, Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu tür açıklamaları tasvip etmiyoruz" açıklamasını yapmıştı.

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Trabzon'da yaptığı mitingde konuyla ilgili, "İşte bir CHP milletvekili çıkmış, mikrofonun başına ne diyor biliyor musun? 'Eğer, 16 Nisan'da 'evet' çıkarsa biz bunları İzmir'e kadar kovalayıp, denize dökeceğiz.' Bunu söyleyen de Konya milletvekili. Sen geri zekâlı mısın? Sen kiminle aşık atıyorsun?" demişti.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -