Ana SayfaHaberlerGündemBaşsavcı’nın HSK’ya mektubundaki iddialar hakkında İstanbul Anadolu Adliyesi’ndeki savcılar soruşturma açtı, HSK...

Başsavcı’nın HSK’ya mektubundaki iddialar hakkında İstanbul Anadolu Adliyesi’ndeki savcılar soruşturma açtı, HSK da hakim ve savcılar için üç müfettiş atadı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın, HSK’ya yazdığı mektuptaki iddialar hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’na bağlı savcılar tarafından soruşturma başlatıldı. İstanbul Anadolu Adliyesi’yle sınırlı tutulmayan soruşturmada İstanbul ve diğer illerdeki adliyelerde yaşanan usulsüzlükler hakkında gelen ihbarlar değerlendiriliyor. Soruşturmada hakimler ve savcılar yok. İddialarda adı geçen hakim ve savcılar hakkında HSK soruşturma başlatmıştı. Soruşturma için üç müfettiş görevlendirildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı, İsmail Uçar’ın HSK’ya yazdığı şikayet mektubunda anlattığı şüpheli tahliye ve erişim engellemesi kararlarıyla ilgili rüşvet iddiaları hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’na bağlı savcılar tarafından soruşturma başlatıldı.

Başlatılan soruşturmaya, mektupta adı geçen hakim ve savcılar HSK izni gerektiği için dahil edilmedi.

HSK da iddialarda adı geçen hakim ve savcıları soruşturmak için üç müfettiş görevlendirdi. 

Soruşturmanın kapsamının Uçar’ın mektubunda yer alan İstanbul Anadolu Adliyesi’ndeki şüpheli adli işlemlerle sınırlı kalmayacağı, İstanbul ve başka illerdeki diğer adliyelerle ilgili gelen ihbarların da değerlendirilerek tüm adliyelerdeki usulsüzlük iddialarını inceleneceği öğrenildi.

Adalet Bakanı: “HSK soruşturma başlattı”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Uçar’ın mektubuyla gündeme gelen iddialar hakkında HSK tarafından soruşturma başlatıldığını duyurduğu açıklamasında şöyle konuşmuştu:

“Hakimler ve Savcılar Kurulu, Anayasa ve mevzuatımızdan aldığı yetki ile bahse konu iddiaları titizlikle araştıracak, yapılacak inceleme ve soruşturma sonucunda gerekli işlem tesis edilecektir. Somut delillerle ortaya konulan ve suç teşkil eden hiçbir iş ve eylem karşılıksız kalmayacaktır.”

- Advertisment -