Ana SayfaANALİZLERÖZEL HABER: Berat Albayrak'a özel protokol

ÖZEL HABER: Berat Albayrak’a özel protokol

Gazete dağıtımında tekel olan Turkuvaz Dağıtım, dün akşam CNN Türk’e çıkan Berat Albayrak’ın haberi ertesi günkü gazetelerde çıkabilsin diye ‘maç protokolü’ uyguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın dün akşam (12 Ağustos) CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtladığı program  başlamadan önce gazete merkezlerine ulaşan bir e-mail şaşkınlık yarattı.

Türkiye’de gazete dağıtımında tekel olan Turkuvaz Dağıtım’dan gazetelere dün gece gönderilen e-mail’de şöyle deniyordu:

“Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamaları nedeniyle Türkiye Geneli Taşra ve Şehir Hatlarına 20:00 Protokolü uygulanacaktır.

Taşra saati: 22:00

Şehir saati: 23:30”

Gazetelerin taşra ve İstanbul baskılarını geç saatte yapmasına imkân veren bu protokol, bugüne kadar sadece akşam saatlerinde başlayan önemli maçların sonucunu gazetelerin haber yapabilmesi için uygulanmaktaydı.

İlk kez bir bakanın televizyondaki programının gazetelerde yer alabilmesi için gazeteler taşra ve İstanbul baskılarını geç saatte yaptılar.

Bünyesinde Turkuvaz Dağıtım’ı da bulunduran Turkuvaz Medya Grubu’nun başında Berat Albayrak’ın ağebeyi Serhat Albayrak bulunuyor.

Geç protokol sayesinde, Berat Albayrak’ın programdaki sözleri bugünkü iktidara yakın gazetelerin hem taşra hem de İstanbul baskılarında geniş olarak yer aldı.

Hürriyet
Sabah
Milliyet

Yeni Şafak

Berat Albayrak’ın CNNTürk’te yaptığı açıklamaları bugün manşetten veren Hürriyet gazetesi, sabah saatlerinde de internet sitesine “Bakan Albayrak’ın açıklamalarına sosyal medyada büyük destek” başlıklı bir haber koyarak bakana desteğini sürdürdü. Sosyal medyada mizah konusu olan haberde, Fahrettin Altun, Hamza Yerlikaya, Betül Sayan Kaya, Mahir Ünal ve Bayram Şenocak’ın Albayrak’a destek tweet’leri yer aldı.

- Advertisment -