Ana SayfaHaberlerGündemÖzgecan'ın katillerinden biri öldü

Özgecan’ın katillerinden biri öldü

 

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katilleri Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken’e Adana E Tipi Kapalı Cezaevi'nde silahlı saldırı düzenlendi. Ağır yaralanan baba ile oğlu ayrı ayrı ambulanslarla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. DHA’ya göre Necmettin Altındöken'de iki, oğlunda ise bir kurşun yarası tespit edildi.

 

Silahlı saldırıya uğrayan 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken kaldırıldığı hastanede öldü.

 

Saldırıyla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla bir adalet müfettişi, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından da iki kontrolör görevlendirildi. Adli ve idari soruşturma başlatıldı.

 

Olayın yaşandığı Adana Kürkçüler cezaevinde gerginlik çıkarken cezaevine takviye çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

 

Özgecan'ın ailesinden ilk açıklama

 

Özgecan'ın annesi Songül Aslan, kızının katili Ahmet Suphi Altındöken'in öldürülmesiyle ilgili konuşmak istemediğini söyledi. Gazetecilerden, eşi Mehmet ile konuşmalarını isteyen anne Aslan, "Olayla ilgili benim haberim yok. Hiçbir şey benim kızımı geri getirmez. Bu konuyla ilgili konuşmak istemiyoruz" dedi.

 

DHA'ya konuşan baba Mehmet Aslan ise, "Her konuştuğumuzda eskiye dönüyoruz. Konuyla ilgili bilgimiz yok. Öldülerse de diyecek bir sözümüz yok" ifadelerini kullandı.

 

Aslan ailesinin avukatlarından Sevim Küçük de saldırının detaylarını öğrenmek için girişimde bulunduklarını belirtti.

 

Olayı araştırdıklarının ifade eden Küçük, "Bir hukukçu olarak sanıkların her zaman cezalarını adli yolla çekmesi taraftarıyız. Güvenlik güçleri muhakkak olayı soruşturup bir sonuca vardıracaklardır. Türkiye'nin en iyi korunan cezaevlerinden birinde silahlı saldırı akıllarda tabii ki soru işareti bırakıyor ama şu an için yetkililerden yapılacak bilgilendirmeyi beklemeliyiz" diye konuştu.

 

Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davada 3 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini hatırlatan Küçük, "Bir hukuk zaferi kazanmıştık. Önemli olan da bu, yani insanların hukuk çerçevesinde cezalarını çekmesidir. Konunun takipçisi olacağız" diye konuştu.

 

"Cezaevinde birisinin öldürülmüş olması kabul edilemez"

 

Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, şunları söyledi:

 

"Kim olursa olsun, cezaevinde birisinin öldürülmüş olması, bir mahkûmun ya da bir tutuklunun öldürülmüş olması asla kabul edilemez. Burada kimin, ne şekilde, nasıl ihmâli, kusuru, hatası varsa mutlaka ortaya çıkarılacaktır. Bu çerçevede hem Adana Cumhuriyet Başsavcımız olaya el koymuştur hem de Adalet Bakanlığımız derhâl bir müfettiş görevlendirmesi yapmıştır. Konunun bütün detaylarıyla soruşturulmasıyla silah nasıl sokuldu, olay nasıl gerçekleşti, kimin ihmâli vardır, bunlar ortaya çıkarılacaktır."

 

Geçen yıl 3 Aralık'ta Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada Özgecan Aslan'ın katilleri Ahmet Suphi Altındöken ve babası Necmettin Altıdöken ile arkadaşı 20 yaşındaki Fatih Gökçe, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

 

Eve dönerken öldürüldü

Çağ Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan 11 Şubat 2015 günü okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için Mersin'e sefer yapan, Ahmet Suphi Altındöken'in kullandığı minibüse binmişti. İddianameye göre Atındöken, Özgecan Aslan'a cinsel saldırı amacıyla saldırmış,  maktulün direnmesi üzerine Aslan'ı darp etmişti. İddianamede, Özgecan Aslan'ın bayılmasının ardından arkadaşı Fatih Gökçe ile babası Necmettin Altındöken'i çağıran Altındöken'in genç kızı öldürdüğü, daha sonra üç kişinin anlaşarak cesedi yaktığı belirtilmişti.

 

Kaynak: DHA, AA

- Advertisment -