Ana SayfaHaberlerGündemPervin Buldan serbest bırakıldı

Pervin Buldan serbest bırakıldı

 

HDP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, Twitter hesabından gözaltına alındığını duyurdu. HDP Basın Bürosu da, "Buldan'ın sabah İstanbul'daki evinde gözaltına alındığı" şeklinde yazılı açıklama yaptı. 

 

Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi, "suçu ve suçluyu övme" ve "terör örgütü propagandası yapma" suçlarından hakkında dava açılan Buldan'ın ek ifadesinin alınması için Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı gönderdi.

 

Bu yazı üzerine Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Buldan'ın bulunduğu adrese giderek tebligatı kendisine iletti.

 

Buldan, avukatıyla 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne giderek ek ifade verdi.

 

12 HDP'li vekil tutuklu

 

Daha önce aralarında Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da olduğu 12 HDP'li milletvekili tutuklanmıştı.

 

Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir ve İmam Taşçıer ile Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, çıkarıldıkları mahkemelerce denetimli serbestlik hükümleri uygulanarak serbest bırakılmış, Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ise yurt dışında oldukları için gözaltı kararı uygulanamamıştı.

 

Kaynak: Twitter, Al Jazeera

- Advertisment -