Ana SayfaHaberlerGündemPide için sopayla dövülen çocuklar konuştu

Pide için sopayla dövülen çocuklar konuştu

 

Hatay'da bir marketin dolabından pide aldıkları için market sahibi M.T. ve yanında çalışan V.Z. tarafından sopalarla dövülen Suriyeli çocukların, kentte atık kağıt toplayarak geçimlerini sağlayan Muhammed B. ile Fedi A. olduğu, Suriye'den aileleri ile birlikte geldiği ve göç bürosunda kayıtları olduğu ortaya çıktı.

 

Olay günü aç olduklarını belirten Muhammed B. ifadesinde, "Evde ekmek olmayınca dışarı çıktık. Bir marketin önündeki dolapta ekmek olduğunu görünce sonra parasını vermek üzere ekmek aldım. O sırada iş yeri sahipleri gelerek dövmeye başladı. Parasını vermeye razı olduğumuzu söylememize rağmen vurmaya devam ettiler" dedi.

 

Çocukların şikâyetçi olmadığı dükkân sahibi M.T. ise bir süredir iş yerine hırsızlık girişimi olduğunu ve devamlı dışarıyı gözetlediklerini, çocukların kendisinden ekmek istemek yerine pideleri alıp kaçmaya çalıştıklarını belirterek, "Daha önce askıda ekmek uygulaması da yapmıştım" dedi.

 

Çocukları sopayla döven iki kişi, güvenlik kameralarınca kaydedilmişti. Hatay Valiliği, iki şüphelinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

 

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran olayın yaşandığı Hatay'ın İskenderun ilçesinde maddi durumu iyi olmayanlara yönelik "askıda ekmek" projesi uygulanıyor. Esnaf odaları ve kurumlar tarafından da desteklenen projenin uzun zamandır uygulandığını belirten fırıncı Halil Şensöz, "Askıda ekmek projesiyle yıllardır ihtiyaç sahipleri ve hayırseverler birbirlerini görmeden uygulanıyor. İhtiyaç sahipleri ekmeğini buradan alıp gidiyor" dedi.

 

Suriyeli çocukların dövülme olayını da değerlendiren Şensöz, "Olayın gerçekten talihsiz ve üzücü olduğunu düşünüyorum. Gerçeğin ne olduğunu bilmiyoruz ama görüntüdeki şey üzücü bir olay, keşke öyle bir olay yaşanmasaydı" diye konuştu.

 

Askıda ekmek projesinin işleyişi hakkında da bilgi veren Şensöz, "İhtiyaç sahiplerine karşı insanlar geliyor, üç-beş ekmek bütçesine göre, kaç ekmek vermek istiyorsa iş yeri sahibine bunu ödüyor. Ne veren alanı, ne alan vereni görmeden ihtiyaç sahibi dolaptan alıp gidiyor" dedi.

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik