Ana SayfaHaberlerGündemPKK'lılar bir korucuyu şehit etti

PKK’lılar bir korucuyu şehit etti

 

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı Ayvalık Köyü'nde, geçici köy koruculardan Ahmet Adıyaman, bu akşam saatlerinde PKK'lıların silahlı saldırısında ağır yaralandı. Ambulans ile Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı korucu Ahmet Adıyaman, ilk müdahaleden sonra helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Buradaki müdahaleye rağmen ağır yaralı geçici köy korucusu Ahmet Adıyaman, kurtarılamayarak şehit oldu. Saldırıdan sonra güvenlik güçleri PKK'lıların yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlattı.

 

Yaralı asker şehit oldu

 

Şırnak-Cizre karayolunda askeri aracın geçişi sırasında PKK mensuplarınca yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan Uzman Çavuş Süleyman Gür (25), tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehit oldu.

 

Şırnak-Cizre karayolunda 30 Eylül'de İkizce karayolu mevkisinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lılarca yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada 2 korucu şehit olmuş, Uzman Çavuş Gür ve 1 asker de yaralanmıştı.

 

Şırnak Devlet Hastanesi’ndeki ilk tedavisinin ardından Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Gür, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

 

3 aylık evli olan Gür’ün cenazesinin yarın öğlen Hamidiye Camisi'nde kılınacak  cenaze namazının ardından Hacıbektaşlı Mahallesi’nde toprağa verileceği öğrenildi.

 

Silvan'da 1 şehit, 6 yaralı

 

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında arama – tarama faaliyeti yürüten askerlere PKK'lılar roketatarla ateş açtı. İlk belirlemelere göre saldırıda 1 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

 

Kazan Dağı bölgesinde operasyon hazırlığı yapan askerlere öğleden sonra roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerlerin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 6 asker yaralandı. Diyarbakır'da hastaneye kaldırılmak istenen yaralı asker yolda şehit oldu. Yaralı diğer askerler helikopterle Diyarbakır'a sevk edildi.

 

Kazan Dağı bölgesinde bulunan PKK'lıların yakalanması amacıyla başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

 

Kaynak: AA, DHA

- Advertisment -