Ana SayfaHaberlerGündemBomba yüklü traktör ele geçirildi

Bomba yüklü traktör ele geçirildi

 

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinin kırsal kesiminde bugün PKK'lılar tarafından bomba yüklü bir traktörü belirleyen, güvenlik güçleri operasyon yaptı. Nereye ve hangi eyleme götürüldüğü henüz bilinmeyen traktörün ele geçirilmesi sırasında güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 1 PKK'lı da öldürüldü. Jandarmanın bölgede operasyonlarını sürdürürken, traktördeki bomba da kontrollü olarak patlatılarak imha edildi.

 

Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı

 

Diyarbakır'ın Dicle İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne saat 21.20 sıralarında, PKK mensupları tarafından dağlık alandan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polislerin de anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Ölen ya da yaralanın olmadığı çatışmanın ardından PKK'lılat kaçtı.

 

Güvenlik güçleri, saldırganları etkisiz hale getirmek için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

 

Tunceli'de PKK'lılar şantiyeyi yakıp işçileri kaçırdı

 

Tunceli'de bir grup PKK'lı, gece saatlerinde Ovacık karayolunu kesip araçları durdurdu, kimlik kontrolü ve örgüt propagandası yaptı. Bu sırada başka bir PKK'lı grup da Ovacık İlçesi'ne bağlı Aşağıtorunoba Köyü ile Çambulak Köyü arasındaki köy yolunda asfaltlama çalışması yapan özel bir şirkete ait Balveren Köyü yakınlarındaki şantiyeyi bastı. PKK'lılar, silah zoruyla işçileri birara toplayıp örgüt propagandası yaptı,  daha sonra 5 iş makinesi, konteynır ve şantiye binasını ateşe verdikten sonra 5 işçiyi de yanlarına alarak ormanlık alana kaçtı.

 

PKK'lılar bir süre sonra, kaçırdıkları işçilerden 2'sini serbest bıraktı. Olayın duyulmasının ardından güvenlik güçleri bölgede hava destekli operasyon başlattı. 

 

Kaynak: DHA

Kaynak: DHA

- Advertisment -