Ana SayfaHaberlerGündemRabia Naz'ın ölümünde adli tıpçıların, ‘Kaza mı, düşme mi’ çelişkisi

Rabia Naz’ın ölümünde adli tıpçıların, ‘Kaza mı, düşme mi’ çelişkisi

 

Doç. Dr. Yalçın Büyük, “Rabia Naz’ın topuklarında görülen yaralanmanın trafik kazasında meydana gelmeyeceğini, bunun yüksekten düşmeyle oluşabileceğini” söylerken Prof. Dr. Ali Rıza Tümer ise “Rabia Naz’ın ölümünün yüksekten düşmeyle kesinlikle olamayacağını” belirterek “Trafik kazası veya yüksekten atlama olabilir” dedi.

 

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tümer, komisyona yaptığı sunumda, “Omurilik bölgesindeki kırıklar var. Çocuklarda omurilik kırıkları en fazla trafik kazalarında, ikinci olarak da yüksekten atlamada olur” dedi. “Topuk kırığının yüksekten düşme, trafik kazası ve ayağın burkulması sonucu meydana gelebileceğini, bu olayda kemik kırıklarına bakarak bu bir trafik kazası mı, yüksekten düşme mi, ayrım yapamadığını” ve “Bu vaka kesinlikle yüksekten düşme değil” ifadelerini kullandı.

 

Adli Tıp Kurumu’nun “ölümün yüksekten düşme nedeniyle gerçekleştiği” yönündeki raporunu da eleştiren Tümer, “raporun tekrar gözden geçirilmesini” önerdi.

 

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük ise şunları kaydetti: “Topuk kemiği, ayak bilekleri ve uzun kemiklerdeki kırıklar, yüksekten düşme ve atlama sonucunda oluşabilir. Araçla yaralanmalarda diz altında kırıklar görülür, bu çarpma sırasında radyatöre ve fara ait izler de tespit edilebilir. Kurul, yüksekten düşmeye bağlı spesifik bulguların olduğuna, trafik kazasına bağlı bulgular olmadığı yönünde mütalaada bulundu.”

- Advertisment -