Ana SayfaHaberlerGündem'Rahatsız edici kanıtlar gördük'

‘Rahatsız edici kanıtlar gördük’

 

İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda milletvekillerinin gündemdeki konularla ilgili sorularını yanıtlayan İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Türkiye'nin, İngiltere'de de "terör örgütü" kabul edilen PKK ile Suriyeli Kürt gruplar arasındaki bağlantılardan rahatsız olduğunu belirtti. Hammond, "Biz de son haftalarda Suriye Kürt güçleri, Suriye rejimi ve Rus Hava Kuvvetleri arasındaki koordinasyona dair çok rahatsız edici kanıtlar gördük. Bu da bizi Kürtlerin bütün bu olup bitenlerdeki rolü ile ilgili olarak kaygılandırıyor" diye konuştu.

 

Rusya'ya uygulanan yaptırımlar ile ilgili bir soruya da Hammond, "Şu anda Rusya'ya taviz veya geri adım sinyali göndermenin zamanı değil. Bay Putin'in anladığı tek dil kuvvet ve korkarım ki meydan okumadır. Suriye'de gördüğümüz ölçekte kabul edilmez davranışlar ortaya konulduğunda, ayağa kalkmamız ve sesimizi yükseltmemiz gerekir" yanıtını verdi.

 

Hammond, Suriye'de çözümün Rusya'nın tutumundan geçtiğini ifade ederek, 27 Şubat'ta devreye gireceği ilân edilen ateşkesin de "Rusya'nın iyi niyetine" bağlı olduğunu vurguladı.

 

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile 11 Şubat'ta uzun bir görüşme yaptıklarını anlatan Hammond, "Sorun şu ki Rusya'nın Suriye politikası Rus Dışişleri Bakanlığı'nda değil, Kremlin'de, Putin'in etrafındaki dar bir çevrede belirleniyor" diye konuştu.

 

Kaynak: Reuters, AA

- Advertisment -