Ana SayfaHaberlerGündemReina saldırganının eşi gözaltında

Reina saldırganının eşi gözaltında

 

DHA'nın haberine göre, saldırgan Suriye'den geçen kasım ayında eşi ve çocuğuyla Konya'ya geldi. Polis, saldırganın kentte ilişki kurduğu kişileri belirledi. Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri dün saat 23.30'da gerçekleştirdiği operasyonla saldırganla ilişkisi saptanan bazı kişileri gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında saldırganın İstanbul'a giderken Konya'da bıraktığı eşinin de bulunduğu ileri sürüldü.

 

En net görüntü

 

Saldırganın kimliği henüz kamuoyuyla paylaşılmış değil.  

 

Polis, saldırgana ait bazı fotoğrafları ise basınla paylaştı. Bunlardan bir kısmı gece kulübünün güvenlik kameraları görüntülerinden elde edildi. Saldırganın en net fotoğrafının görüntüsü de ortaya çıktı. 24 TV'nin yayınladığı görüntüde saldırgan, sokakta yürürken kendisini kameraya kaydediyor. Taksim'de çekildiği anlaşılan görüntünün ne zaman; saldırıdan önce mi sonra mı kaydedildiği gibi detaylar belli değil. Görüntünün nasıl ele geçirildiğiyle ilgili bir bilgi de yok.

 

Polis, saldırıdan sonra kaçan saldırganı yakalamak için çeşitli ilçelerde operasyonlar düzenliyor.

 

Saldırgan, gece kulübüne elinde uzun namlulu silah, yüzü kapalı ve sırt çantalı olarak yaklaşmış, kapının önünde bekleyen polis ve özel güvenlik elemanlarını vurduktan sonra içeri girerek, yılbaşı kutlamalarına katılanlara rastgele ateş açmıştı. Saldırgan daha sonra kıyafetini değiştirerek, kalabalığın arasına karışıp kaçmıştı.

 

İstanbul'da 8 şüpheli gözaltına alınmıştı

 

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri de yaptıkları çalışmalarda, yılbaşı gecesi gerçekleşen saldırıyla ilgili olabileceğini değerlendirdiği 8 kişiyi gözaltına almıştı.

 

Saldırıda 39 kişi hayatını kaybetmiş, 4'ü ağır 65 kişi de yaralanmıştı.

 

Saldırıyı, IŞİD üstlenmişti. Örgüt yayınladığı açıklamada, saldırganın âkıbetine ilişkin bir bilgi vermemişti.

 

Daha önce bir haber sitesinde, saldırgana ait olduğu iddia edilen başka fotoğraflar da yayınlanmış ancak söz konusu fotoğraflardaki Kazakistan vatandaşı, kendisinin saldırıyla bağlantısı olmadığını açıklayıp polise giderek şikâyetçi olmuştu. 

 

Kaynak: DHA, AA, Al Jazeera

- Advertisment -