Ana SayfaHaberlerGündemReza Zarrab ABD'de tutuklandı

Reza Zarrab ABD’de tutuklandı

 

İran asıllı işadamı Reza Zarrabİran’a yönelik yaptırımlardan kaçınmak için İran hükümeti ve diğer kuruluşların kurduğu mekanizmanın parçası olmak ve yüzlerce milyon dolarlık işlemlere karışmak suçlamasıyla ABD’nin Miami kentinde iki İranlı’yla birlikte tukuklandı. 

 

FBI yakaladı

 

Reuters ve El Cezire Türk’ün haberlerine göre, savcılık her üç zanlı için ABD’yi dolandırmaktan beş yıl, ABD’nin İran yaptırımlarını ihlal etmekten 20 yıl, bankacılık sahtekârlığından 30 yıl ve kara para aklamaktan 20 yıl olmak üzere toplam 75’er yıl hapis istedi.

 

FBI’ın cumartesi günü gözaltına aldığı iddia edilen Zarrab’ın dün Miami’de hakim karşısına çıkarıldığı öğrenildi. Savcı, Zarrab’ın işlediği iddia edilen suçların sıralandığı 21 sayfalık iddianamenin açıklanmasının ardından davayla ilgili yaptığı açıklamada “Bu sanıklar, yıllarca İran ve İranlı şirketlere yönelik yaptırımları ihlal ettiler ve dünya genelinde kara para akladılar” dedi. Zarrab Türkiye’de 17-25 Aralık soruşturmaları kapsamında da kısa süreliğine tutuklanmış, daha sonra serbest kalmıştı.

- Advertisment -