Ana SayfaHaberlerGündemRotterdam belediyesinden yasak

Rotterdam belediyesinden yasak

 

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, 11 Mart Cumartesi günü kentte yaşayan Türk vatandaşlarıyla buluşarak yeni anayasa değişikliği hakkında bilgi vermeyi amaçlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na izin verilmeyeceğini açıkladı.

 

Aboutaleb, "Kendisinin diplomatik dokunulmazlığı var ve tabii ki kendisini saygıyla ağırlayacağız fakat kamu alanlarındaki faaliyetleri yasaklamanın başka yolları da var elbette" açıklamasını yaptı. 

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, perşembe günü yaptığı açıklamada, "İki gün önce Hamburg'ta vatandaşlarımızla buluştuk. Cumartesi günü de tüm engellemelere, ırkçı söylemlere rağmen inşallah Rotterdam'a gideceğiz. Oradaki Türk kardeşlerimizle, Türklerle buluşacağız, onlarla hasret gidereceğiz. Bizi de kimse engelleyemez." demişti.

 

Çavuşoğlu, referandum çalışmalarına devam edeceğini vurgulayarak, "Hollanda'ya gideceğiz, Fransa'ya gideceğiz, İsviçre'ye gideceğiz ama Türkiye'nin değişik yerlerine de gideceğiz. İnşallah Edirne'den Güneydoğu'ya, Doğu'ya kadar Türkiyemizin her yerini karış karış gezeceğiz ve anlatacağız." ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak: Reuters, AA

- Advertisment -