Ana SayfaHaberlerGündemRusya Büyükelçisi Karlov Ankara'da silahlı suikasta uğradı

Rusya Büyükelçisi Karlov Ankara’da silahlı suikasta uğradı

 

Saldırı, Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Çankaya Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen "Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya" adlı fotoğraf sergisinde oldu. Açılış konuşması için kürsüye çıkan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, bu sırada silahlı saldırıya uğradı.

 

Saldırgan, Karlov'u yaraladıktan sonra havaya ateş açtı. Bu sırada salondaki davetliler panik içerisinde kaçışmaya başlayarak salondan çıkmaya çalıştı.

 

Saldırıda ağır yaralanan Andrey Karlov, Güven Hastanesi'ne kaldırıldı. Rus haber ajansı RIA, Karlov'un öldüğünü duyurdu.

 

Karlov'u yaraladıktan sonra binanın ikinci katına çıkan ve kimliği henüz belli olmayan saldırganla özel harekât polisleri arasında çatışma çıktı. Yaklaşık 15 dakika süren çatışmanın ardından saldırgan etkisiz hale getirildi.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da olay yerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi alıyor.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Savunma Bakanı Fikri Işık da olay yerine gitti. Emniyet Genel Müdürü ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı da Soylu ile birlikte olay yerinde. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak ise, saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, delil toplama çalışmalarını koordine etmek için olay yerine gitti. Kodalak'a, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'ndan Sorumlu Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen ile nöbetçi savcı da eşlik ediyor.

 

Putin bilgilendirildi

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Maria Zaharova, saldırıyla ilgili Bakanlığın kısa süre içinde açıklama yapacağını söyledi; "Dışişleri Bakanlığı Rus Büyükelçi'ye yapılan saldırı sebebiyle açıklamada bulunacaktır. Sadece resmi bilgilerin dikkate alınmasını rica ediyoruz" dedi. Açıklamada, Türk yetkililerle irtibat halinde olunduğu bildirildi.

 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bilgilendirildiğini söyledi. Rus basınına açıklama yapan Peskov, "Başkan Putin'e bilgi verdik. Bilgileri kontrol ediyoruz" dedi. Peskov ayrıca, "Putin, Dışişleri Bakanı ve istihbarat birimleri başkanlarından rapor almayı planlıyor" ifadelerini kullandı. 

 

Çağdaş Sanatlar Merkezi, ABD Büyükelçiliği'nin karşısında yer alıyor. 

 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Karlov'un saldırıya uğramasıyla ilgili Başbakanlık tarafından "geçici yayın kısıtlaması" getirildiğini duyurdu.

 

Kaynak:  Al Jazeera, AA, DHA, Reuters

- Advertisment -