Ana SayfaHaberlerGündemSabancı suikastı sanığı İsmail Akkol tutuklandı

Sabancı suikastı sanığı İsmail Akkol tutuklandı

 

Aydın Söke'de yakalanan Özdemir Sabancı suikastının sanığı DHKP-C  üyesi İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman, saat 09.20'de zırhlı polis aracıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Akkol ile Adıyaman'ın bulunduğu zırhlı araca, 3 sivil polis aracı da eşlik etti. İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ı taşıyan araç cezaevi araçlarının girdiği bölümden içeri alındı.

 

Geniş güvenlik önlemi alındı

Öte yandan adliyenin bahçesinde ve C kapısı girişinde sivil polisler ile çevik kuvvet ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldı. Çevreye 'akrep' diye tabir edilen zırhlı araçlar ve TOMA konuşlandırıldı.

 

Akkol ve Adıyaman tutuklandı

DHKP-C'li İsmail Akkol 18. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'Sabancı suikastı'ndan, Akkol'la birlikte yakalanan Fadik Adıyaman da  örgüt üyeliği suçundan kesinlenleşmi hapis cezasının infazı için tutuklandı.

 

Savcı Kiraz suikastı soruşturmasında da ifadesi alınacak

 

Akkol'un, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz soruşturması ve DHKP-C'nin diğer eylemlerinden de ifadesine başvurulacak. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, 31 Mart 2015'de İstanbul Adalet Sarayı'ndaki 6'ıncı kattaki odasında DHKP-C tarafından öldürülmüştü.

 

Sabancı ailesinden teşekkür

 

Sabancı ailesi, Akkol'un yakalanması nedeniyle teşekkür metni yayınladı. Sabancı Holding tarafından yapılan basın açıklaması şöyle:

 

“Merhum Özdemir Sabancı,  Haluk Görgün ve Nilgün Hasefe suikasti sanığının yakalanarak adalete teslim edilmesini sağlayan başta İçişleri Bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz olmak üzere, tüm ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile görevli personele Sabancı Ailesi adına teşekkür ediyoruz”

 

 

Kaynak: AA, DHA

- Advertisment -