Ana SayfaHaberlerGündemSağlık çalışanlarına hakarete tutuklama

Sağlık çalışanlarına hakarete tutuklama

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van'da gerçekleşen Tıp Bayramı etkinliğinde konuştu. Davutoğlu, sağlık çalışanlarını tehdit edenler ve hakarette bulunanların tutuklanacağını ve doktor emekli maaşlarının arttırılacağını söyledi. Davutoğlu şunları söyledi:

 

"Bugün güzel haberler vermek için buradayım. Talepleriniz için Sağlık Bakanımız ile ilgili çalışmalar yaptık. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar gözaltı müdahalesiyle engellenecekler. Son derece azami çaba gösterilecek. Ayrıca İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan görüşme ile sağlıkta şiddet olaylarında polisimiz görev alacak. Türk Ceza Kanunu'nda yapılacak çalışma ile sağlık alanında tehdit ve hakaret uygulayanlar tutuklama cezası alacaklar. Üniversite ve özelde çalışan işlenen şiddet fiillerine tolerans göstermeyeceğiz. Artan bu şiddeti durduracağız. Sağlık çalışanlarımız asil mesleklerini devam ettirecekler."

 

"Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarında iyileştirme yapacağız. Hekim ve diş hekimlerimizin 2100 lira olan maaşlarının 3100 lira olarak, uzman hekimlerimizin de emekli maaşlarının 3250 ye çıkarılmasını sağlayacağız.Sağlık çalışanlarımızın çalışma şartlarının ağır olduğunu bir hekim eşi olarak çok iyi biliyorum. Hekimlik aileyle yapılan bir meslektir. Hekim eşlerini unutmayalım onlar da bir teşekkürü hak ediyorlar."

 

"Hekim sayısının azlığından dolayı hekimlerin emeklilik yaşını 67 yaşına çıkarmayı sağlayacağız. Hekimin ve kurumun da onayı ile bu yaş 72'ye kadar çıkarılacak. Hekimlerimizin sürekli dinamik çalıştıkları için 72 yaşında da şifa dağıtacak bedensel kabiliyete sahipler biz bunu biliyoruz."

 

"2023 yılında 20 milyar dolar döviz getirisi sağlayarak ülkemize katkı sağlamayı hedefliyoruz. 500 bin san yurt dışından gelerek kendilerini Türk hekimlerine emanet ettiler. 2014'de uluslararası hasta sayısı yüzde 21 oranında bir artış gösterdi."

 

"Önümüzdeki 1 yıl içinde Isparta, Mersin, Ankara 'da şehir hastaneleri uygulaması başlayacak. Vatandaşlarımız 14 yılda sağlık hizmetinde memnuniyet yüzde 39 iken yüzde 73'e çıktı. Sağlık çalışanımızı 378 binden 839 bine yükselttik. 38 tıp fakültesi vardı 103 tıp fakültemiz var. Üniversitelerimizin sorunları ile de yakından ilgileneceğiz. Kadınlar Günü'nü yeni geçtik kadın doktorlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Kadınlarımızın merhametli elleri vatandaşımıza şifa dağıtırken anne şefkatiyle yaklaşıyor."

 

"Dar gelirli kesimlere yönelik olarak. Yeşil kart sahiplerinin ayakta tedavilerini ve ilaç masraflarını karşıladık. 6389 olan yatak sayısı bugün 48 bini geçti. 168 bin hasta yatağını 2023 yılında gerçekleştirmiş olacağız. "Şifa veren ele vefa" kampanyasını başlattık. Bu sene de devam edecek."

 

Kaynak: Al Jazeera

 

- Advertisment -