Ana SayfaHaberlerGündemSarı: Tarihi bir gün

Sarı: Tarihi bir gün

 

İmza töreninin ardından, BM önünde Türk gazetecilere kısa bir açıklama yapan Bakan Fatma Güldemet Sarı, “Bütün dünya ülkeleri BM çatısı altında bir araya geldi ve dünyanın geleceği için, gelecek nesillerimize daha güzel bir dünya bırakmak için bir ortak anlaşmaya imza attılar. Büyük bir gün, tarihi bir gün, İngilizce tabiriyle 'Earth Day' diyorlar buna, gerçekten Dünya günü bugün. O yüzden, bu güzel ortamda Türkiye'yi temsil etmekten dolayı çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, Türkiye'de, çevreye ve sera gazi salınımından kaynaklanan iklim değişikliğine karşı mücadelesini en iyi şekilde ifade etmek için çeşitli görüşmelerde bulunduk” dedi.

 

Sürdürülebilir Kalkınma toplantısına da katıldığına ve Türkiye'nin görüşlerini dile getirdiğine de değinen Sarı, “İklim değişikliğine karşı mücadele noktasında Türkiye'nin iyi niyetinin bir işareti olarak, katkı payımızı tescilleyecek bir anlaşmanın altına imza attık, elimizi taşın altına koyduk. Dünyayı iklim değişikliğinden kaynaklanacak olan tehditlere karşı korumak için, 175 ülke ile birlikte biz de hareket edeceğiz” diye devam etti.

 

Türkiye'nin AK Parti hükümetleri döneminde çok önemli çevre anlaşmalarına imza attığını söyleyen Sarı, “Bunların her birisi çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden bir bakan olarak, bu anlaşmanın altına imza atmış olmaktan da büyük bir onur duyuyorum” diye konuştu.

 

Küresel ısınma ve iklim değişikliği tehditlerine karşı ülkeler ortak adım atma kararı alarak Paris Anlaşması'nı imzaladılar. 

Kaynak: DHA

- Advertisment -