Ana SayfaHaberlerGündemIŞİD havadan ve karadan vuruldu

IŞİD havadan ve karadan vuruldu

 

Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Düdyen, Yan Yaban ve Tatimus bölgelerinde IŞİD'e ait 5 silah mevzisi ve araçlarının koordinatları tespit edildi. Koalisyon Harekât Merkezi'nin yönlendirmesiyle İncirlik’ten belirli aralıklarla havalanan 4 MQ-1 model silahlı İHA, hedefleri vurdu.

 

29 IŞİD'li öldürülürken araçları da dâhil olmak üzere 5 silah mevzisi imhâ edildi.

 

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre ise, pazar günü saat 11:15'te Suriye'deki IŞİD üyeleri tarafından Kilis'e yapılan ikinci roket saldırısının ardından sınırdaki "Fırtına" obüsleri ve çok namlulu roketatar ile Öncü Hudut Karakolu karşısındaki Tuğhali bölgesinde bulunan IŞİD mevzileri vuruldu.

 

Mevzilerde bulunan 25 IŞİD üyesi öldürüldü, 6 araç imhâ edildi. Pazar sabahı öldürülen 9 IŞİD üyesi ile de öldürülen IŞİD'li sayısı 34'e yükseldi.

 

Suriye'de IŞİD denetimindeki bölgelerden Kilis'e atılan roket mermileri nedeniyle 18 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Son olarak geçen hafta IŞİD Gaziantep'in Karkamış ilçesine havan mermileri atmıştı. Karkamış'ın karşısında, IŞİD denetiminde olan Suriye'nin Carablus kentinden Türkiye tarafına atılan havan mermilerinden biri sınırdaki "Fırtına" obüsüne isabet etmişti. Bunun üzerine IŞİD mevzileri ateş altına alınmış, 11 IŞİD'li öldürülmüştü.

 

Kaynak: DHA, AA

- Advertisment -