Ana SayfaHaberlerGündemIŞİD Türk tanklarına saldırdı

IŞİD Türk tanklarına saldırdı

 

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin Çobanbey (Rai) ilçesinin güneyinde Vakıf köyü yakınlarında IŞİD tarafından 2 tanka güdümlü TAS roketleriyle saldırı düzenlendiğini açıkladı. Saldırıda 3 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

 

Al Jazeera'nin bölgedeki kaynaklarından edindiği bilgiye göre cephe hattında olan köyde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve IŞİD arasında şiddetli çatışmalar gerçekleşiyor. IŞİD, çatışmalarda bomba yüklü araçlar ve tanksavar roketler kullanıyor.

 

Türk tanklarına doğru ilerlerken toprağa saplanan IŞİD'e ait bir bombalı araç da hedefine ulaşamadan imha edildi.

 

TSK, ÖSO'nun bugünkü çatışmalarda Vakıf ve Sadvi köylerini de aldığını ve 2 ÖSO mensubunun hayatını kaybettiğini de açıkladı.

 

Daha önce de PKK'nın Suriye kolu PYD ve IŞİD birer defa Türk tanklarına saldırmıştı. PYD'nin saldırısında bir asker şehit olmuş, 3 asker yaralanmış, IŞİD'in önceki saldırında da 3 asker yaralanmıştı.

 

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 14'üncü gününde, operasyon bölgesinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 44 hedef, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Fırtına obüsleriyle 153 atım yapılarak vuruldu. Harekâtın başladığı günden bugüne kadar toplam 437 hedefe bin 852 atım yapıldı.

 

Koalisyon hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca saat 12.30 sıralarında, Baragidah bölgesinde tespit edilen IŞİD hedefleri vuruldu. 

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -