Ana SayfaHaberlerGündemSeçimden sonra ilk buluşma

Seçimden sonra ilk buluşma

 

Ben zaman dilimini öğrenmeye çalıştım. Nereye davet alırsam oraya da giderim. Herkesin göreve gelişini saygıyla karşılarım. Kucaklamada iyiyim yani hiçbir sıkıntım yok" sözlerini kaydetti.

 

Açıklamalarına devam eden İmamoğlu, "Hep söylüyorlar, Menderes'in ve Özal'ın temsilcisiyiz diyorlar. Kabul etmiyorum. Menderes de söz milletindir diyen bir dönem yaşadı" dedi. İmamoğlu konuşmasının devamında, "Söz milletindir' anlayışıyla kendimi 82 milyon vatandaşımızın vicdanına emanet ettim" ifadesini kullandı.

 

AKP'nin YSK'ya üç bavul dolusu belgeyse itiraza gitmesini de üstü kapalı bir şekilde eleştiren İmamoğlu, "Bugün millete yüzünü dönmeyip, bir odada bavulların içinden tavşan çıkarıp ne yaparız anlayışıyla ne yaparız iradesi görüyoruz, Üzücü, canımızı sıkıyor" diye konuştu.

 

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Bugün anıt mezarındayız rahmetli cumhurbaşkanımız Sayın Turgut Özal'ı anmaya geldik. 26 yıl önce kaybettiğimiz cumhurbaşkanımızla mezarının önünde dua ettik. Rahmetli Özal'ın dönemini hatırlamak lazım. Babam siyaset döneminde yine Özal'la birlikte siyaset yapmış bir kişiydi. Ben de o yıllarda 12-13 yaşında o dönemleri yaşamış biriyim. Kısmet oldu bir gün çalışırken, bir seçim süreciydi, koşarak konvoya koştuk, horon oynarken karşı karşıya gelmiştik. Trabzon 'un sahilinde böyle bir anımız olmuştu. Allah rahmet eylesin. Devlete hizmet eden herkesin ruhu şad olsun. 12 Eylül sonrasında yeniden seçimle göreve gelme sürecinde farklı mücadelelerle mücadele etmiş birisi. O dönemin sürecine baktığınızda, tarif şöyleydi; dört tarafı düşmanla çevrili, dünyaya dönük farklı bir bakış açısı bir tarif söz konusuydu. Ama Özal, siyasetin paradigmalarını değiştiren bir anlayışla farklı bir boyut kattı, Türkiye'ye farklı bir siyasi anlayış getirdi. Türkiye'nin sıkışıp kalmış ortamlarından sıyrılma mücadelesi verdi. Benzer şeyleri yaşıyoruz; herkes düşmanımız, Türkiye'nin içinde milyonlarca vatan haini var. Bu anlayışla hareket etme süreci yaşanıyor. Türkiye'nin nefes almaya ihtiyacı var. Hep söylüyorlar, Menderes'in ve Özal'ın temsilcisiyiz diyorlar. Kabul etmiyorum. Menderes de söz milletindir diyen bir dönem yaşadı.

 

"Söz milletindir" anlayışıyla kendimi 82 milyon vatandaşımızın vicdanına emanet ettim.

 

"Biz doğrularla yol yürümesi gereken insanlarız. 2019'da bu şehre hizmet etme amacıyla yola çıktık. Biz geçmişteki yanlış ve eksiklerle değil doğrularla bu ülkeyi yönlendirmek zorundayız. Bugüne baktığımızda bazı vesayetler üzerinde baskılarla kurumlara yön verdirme çabası içerisinde olmak durumu var. Bu çok üzücü. Bugün millete yüzünü dönmeyip, bir odada bavulların içinden tavşan çıkarıp ne yaparız anlayışıyla ne yaparız iradesi görüyoruz, Üzücü, canımızı sıkıyor.

 

"Onlar kucaklamasa ben kucaklarım"

 

"Aslında ben yürüdüğünü görünce arabamdan inip merhaba deme ihtiyacı hissettim. Biraz daha duraksasaydı ben kucaklardım. Ben zaman dilimini öğrenmeye çalıştım. Nereye davet alırsam oraya da giderim. Herkesin göreve gelişini saygıyla karşılarım. Kucaklamada iyiyim yani hiçbir sıkıntım yok.

 

- Advertisment -