Ana SayfaHaberlerDünyaSeferberlik kararından bu yana 250.000 erkek Rusya’yı terk etti

Seferberlik kararından bu yana 250.000 erkek Rusya’yı terk etti

Novaya Gazeta, Putin’in kısmi seferberlik kararı almasından itibaren 250.000 erkeğin Rusya’yı terk ettiğini duyurdu. Guardian Moskova muhabiri Andrew Roth, Antalya’ya gitmek isteyen, fakat Moskova’da havalimanında pasaport kontrolünde seferberlik listesinde olduğu gerekçesiyle durdurulan Rus bir erkeğe tebliğ edilen belgeyi sosyal medya hesabından paylaştı. Belgede, seferberlik hükümleri nedeniyle Rus erkeğin ülkeyi terk edemeyeceği belirtiliyor.

Bağımsız Rus internet sitesi, Novaya Gazeta, Rusya Devlet Başkanlığı ofisindeki bir kaynaktan aldıkları bilgiye göre Putin’in seferberlik kararı almasından bu yana 250.000 erkeğin Rusya’yı terk ettiğini açıkladı. Rus devlet görevlisi, habere göre sınırların Ukrayna’daki Rusya’ya katılım referandumlarının sona ereceği Salı gününe kadar açık kalacağını söyledi. Putin’in seferberlik kararının ardından bir haftalığına Valdai Gölü’nde dinlemeye çekildiği ve bu süre zarfında sınırları kapamaya yönelik bir karar almayacağı vurgulanıyor. Ukrayna’daki Rusya’ya katılım referandumlarının sona ereceği Salı gününden sonra eğer Rus erkeklerin ülkeden çıkış hızında bir azalma olmazsa Putin’in sınırları kapama kararı alabileceği söyleniyor.

Rus sınır yetkilileri, erkeklerin kimlik bilgilerini ellerindeki seferberlik listeriyle kontrol ediyor ve seferberlik listelerinde bulunan erkeklerin sınırı geçmelerine veya ülkeyi terk etmelerine izin vermiyor.

Guardian Moskova muhabiri Andrew Roth, Antalya’ya gitmek isteyen, fakat Moskova’da havalimanında pasaport kontrolünde seferberlik listesinde olduğu gerekçesiyle durdurulan Rus bir erkeğe tebliğ edilen belgeyi sosyal medya hesabından paylaştı. Belgede, seferberlik hükümleri nedeniyle Rus erkeğin ülkeyi terk edemeyeceği belirtiliyor.

- Advertisment -