Ana SayfaHaberlerGündemŞehit baba ve kızı uğurlandı

Şehit baba ve kızı uğurlandı

Şehit polis memuru Mehmet Çiftçi ve 4 yaşındaki kızı Mevlüde İrem Çiftçi Türk bayrağına sarılı naaşları, meslektaşlarının omuzlarında katafalka taşındı. Daha sonra şehidin öz geçmişi okundu ve dua edildi.

 

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alaattin Akman, bu saldırının izahının olmadığını belirek şunları söyledi:

"Beşiğinde uyuyan bebekleri, evinde istirahat eden meslektaşlarımız ve aileleri ile evinde bulunan sivil vatandaşları hedef gözetmeksizin katletmek, bölücü terör örgütü mensuplarının insanlıktan nasibini almamış yüzünü göstermektedir. Örgütün yapmış olduğu bütün katliamlarda akıttığı kanda, terör örgütüne doğrudan ya da dolaylı destek veren her kesimin payı vardır. Kundakta şehit ettiğiniz bebeklerin kanı iki cihanda yakanıza yapışacaktır."

 

Törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, AK Parti milletvekilleri, şehidin ağabeyi Yusuf ve kardeşi Mevlüt Çiftçi, kayınbabası Zarif ve kayınvalidesi Kamile Sönmez ile vatandaşlar katıldı.

Şehit baba ve kızının cenazeleri, törenin ardından defnedilmek üzere Hatay'a gönderildi.

Kaynak: AA

- Advertisment -