Ana SayfaHaberlerGündemDemirtaş: Sivilleri hedef almayın

Demirtaş: Sivilleri hedef almayın

 

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Türkiye Barolar Birliği Konferans Salonu'nda yapılan HDP 1. Olağan Konferansı'na verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirtaş, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK’nın bomba yüklü araçla düzenlediği saldırının ardından yaptığı açıklamanın sorulması üzerine, sivillere, çocuklara cenazelere, bebeklere ve kadınlara dönük ihlâllerin üzerine gidilmesini istedi.

 

"Herkesin toplumdan çok sert eleştiri alacağını görmesi gerekiyor"

 

Saldırıları kim yaparsa yapsın sert bir şekilde eleştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Demirtaş, "Çınar için de bunu ifade etmiştim. Kendi cephelerinden bir açıklama yaptılar. Bizim beklentimiz sivilleri doğrudan hedef alan, sivillerin zarar görebileceği eylemlerle saldırılardan hiç değilse herkesin kaçınması lâzım. En doğrusu çatışmayı tümden durdurmak ama madem durduramıyorsak da bu sivil hedefler konusunda kesinlikle herkesin çok sert bir şekilde toplumdan eleştiri alacağını görmesi gerekiyor" diye konuştu.

 

Selahattin Demirtaş, saldırının kimler tarafından yapıldığını bilmediklerini ancak sorumluların kamuoyundan özür dilemesi gerektiğini söylemişti. Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde ikisi bebek, biri çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından PKK'nın silahlı kanadı HPG, "sivillerin ölmesinden dolayı üzüntü duyduklarını" açıklamıştı.

 

 

Kaynak: AA

- Advertisment -