Ana SayfaHaberlerGündemSiyasi partiler dünyasında bir ilk: Logoda siyasetçi imzası

Siyasi partiler dünyasında bir ilk: Logoda siyasetçi imzası

İşadamı Cem Uzan’ın kurucusu olduğu Genç Parti 5. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongrede Cem Uzan’ın kardeşi Hakan Uzan partinin genel başkanlığına seçildi.

Kongrede kabul edilen bir kararla Cem Uzan’ın imzası parti logosuna dahil edildi. Partinin eski logosu biribirine bakan iki hilalin ortasında yer alan bir yıldızdan oluşuyordu. Bundan böyle bu görüntünün altında bir de Cem Uzan imzası yer alacak.

Partinin kurucu genel başkanı olan Cem Uzan, şirketleriyle ilgili soruşturmalar zinciri sırasında 10 yıl önce Fransa’ya yerleşmişti. Geçtiğimiz aylarda yeniden siyasete atılacağının sinyallerini veren Uzan, kongreye telekonferans yöntemiyle katıldı ve kongre üyelerine şöyle hitap etti:

“Ben sizleri çok özledim umarım sizler de beni özlemişsinizdir. Türk insanı için, Türk milleti için kolları sıvadık tekrar. Bazı gerçekleri çırılçıplak konuşmakta fayda var. 17 senedir büyük bir mağduriyet yaşamaktayım. Ergenekon kumpasını, Balyoz kumpasını herkes biliyor. Nerede o Ergenekon’un savcısı? Takdir Türk milletinindir. İlk kumpas Uzan ailesine kurulan kumpastır. Telsimi yağmaladılar, barajları çaldılar. Hepsinin belgesi var. Star TV yandaşlara bedavadan verildi. Ben hayatımla tehdit edildiğim için sürgüne gittim. Benimle ilgili bir tane mahkûmiyet kararı yoktu ben çıktığımda. Alnım açık başım dik.”

- Advertisment -