Ana SayfaHaberlerGündemSokaklar polise zimmetlenecek

Sokaklar polise zimmetlenecek

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, terörle mücadeleye yönelik yeni güvenlik konseptini Milliyet gazetesine anlattı. Cizre, Sur, Silopi gibi operasyonların yapıldığı kritik ilçeler başta olmak üzere birçok kentte mahallelere vatandaşın kendisini daha güvende hissetmesi ve hemen ulaşabilmesi için polis merkezleri oluşturulacağını belirtti:

 

“Mahallelerde yeniden polis merkezleri, önleyici güvenlik hizmetinin daha fazla sunulacağı polis merkezleri, bazı yerlerde korucular, bazı yerlerde jandarmanın bulunma şeklini ve noktasını artırıyoruz. Bazı mahallelere yeni merkezler kurulacak. Sorun çıkmadan, kendini güvende hissedebilecekleri, örgüte karşı daha kolay ulaşabilecekleri, kendilerini daha emniyetli hissedecekleri mesafede konuşlandıracağız polis merkezlerini. Mahallelerde bir olay çıkmadan, çıktıktan sonra da anında müdahaleyi mümkün kılacak yeni bir konsept.

 

İkincisi gece de hizmeti sadece devriye şeklinde değil, vatandaşın, daha görünür, hissedeceği güvenlik sağlayacak mekanizmaları oluşturuyoruz. Şimdi eskiden bekçiler vardı. Yine sokak sokak, mahalle mahalle kimin sorumlu olduğu belli olacak, görevlisi kim sorumlusu kim, böyle bir anlayışa geçiyoruz. Taşrada korucu. Jandarma bölgesinde jandarma. Bekçiler hâlâ var. Ve gece sorumluluğu üstlenecek olanlar.”

 

‘Nevruz'a kadar biter’

Sur, İdil ve Cizre’deki operasyonlar hakkında konuşan Âlâ, şu ifadeleri kullandı:

“Sur’u çok hassasiyetle korumak zorundayız. Sur’un tamamında değil, 6 mahallede operasyonlar yapılıyor. 53 mahalle var. Vatandaşlarımızın can güvenliğini, vatandaşla terörist ayrımını kesin bir biçimde yaptığımız için uzun sürüyor. Sur diğerlerine göre daha büyük, daha karmaşık ve tarihi kimliği var. Öbürlerine göre biraz daha uzun sürdü. İdil’de o kadar uzun sürmedi. Şu anda yüzde 70’i bitmiş durumda. 21 Mart’a kadar Sur’da biter diye düşünüyorum. Ama öngörülemeyen durumlar ortaya çıkabiliyor. Çok az kaldı. Yüzde 99’u tamamlandı yüzde 1’lik kısmı kaldı.

‘Yüksekova, Nusaybin ve Şırnak'ın merkezi de temizlenecek’

Yüksekova’da, Nusaybin’de, Şırnak’ın merkezinde bazı mahallelerde yine bu çukurlar var. Yine barikatlar konulmuş durumda. Şimdi buralar da temizlenecek. Belli bir planlama ile yapılıyor. HDP’den seçilmiş belediyeler. Dargeçit’te belediyenin traktöründen bir cephanelik çıkıyor. Belediyenin iş makinesi gidip oraları kazıyor. Demokrasi içinde, vatandaşı yanınıza alarak mücadele yürütüyorsunuz. Bu uzun sürebilir zaman alabilir. Ama doğru olanı yapmak durumundayız.”

 

‘21 belediye başkanı görevden alındı’

İçişleri Bakanı, 21 belediye başkanını görevden aldıklarını belirtti. “21 görevden alınan belediye başkanından 8’i tutuklu. Yüksekova, Suruç ve İpekyolu başkanları firarda. 46 belediyedeki il genel meclisi görevden alınmış. Suç işleme imtiyazı hiç kimsenin yoktur” dedi.

 

Habersiz denetimler

Efkan Âlâ, büyükşehirlerde de tedbirleri artırdıklarını duyurdu. Polis ve jandarmanın yanı sıra AVM’ler, havaalanları, stadyumlar gibi yerlerdeki özel güvenliğe habersiz denetimler yapacaklarını belirtti.

Kaynak: Milliyet

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik