Ana SayfaHaberlerGündemSoylu ve Metiner’in canlı yayın tartışması ayet paylaşımıyla devam etti

Soylu ve Metiner’in canlı yayın tartışması ayet paylaşımıyla devam etti

Mehmet Metiner ve Süleyman Soylu arasındaki sert canlı yayın tartışması (CNN Türk, 18 Temmuz) gün içinde sosyal medya üzerinden devam etti. Soylu Twitter’daki paylaşımında Bakara suresinden bir ayete yer verdi.

Dün akşam (18 Temmuz) CNN Türk canlı yayınında konuşan AK Partili Mehmet Metiner, “Buradan İçişleri Bakanlığı’ndaki arkadaşlarımıza hatırlatmak istiyorum” diyerek, bakanlık bünyesindeki kritik pozisyonlarda “nedamet getiren Fethullahçılara müsamaha gösterildiğini” ima etmiş, elinde isimler olduğunu iddia etmişti. Bu sözlerin ardından yayına bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Metiner’in iddialarını sert bir tonla reddetmiş, “Nedamet getirdiği için bizim göreve getirdiğimiz kimse yok. Ben hükümetimizin politikasını bir vesileyle yürütmeye çalışan bir adamım” cümlelerini kullanmıştı. Partidaş iki isim arasında çıkan sözlü kavga bugün de sosyal medyaya taşındı.

Mehmet Metiner öğle saatlerinde dünkü tartışmayla ilgili Twitter’da, “Cumartesi akşamı CNN Türk’te katıldığım programda asla partimi ve hükümetimi eleştirmedim. Tam tersine her zamanki gibi yüreklice savundum” notunu paylaştı. Ardından, “Kimse kusursuz değildir” başlıklı başka bir tweet attı.

Süleyman Soylu ise Metiner’in açıklama tweet’ini alıntıladı ve dünkü yayından 2 dakikalık bir kesit paylaşarak Bakara Suresi’nin onuncu ayetiyle göndermede bulundu:

“Kalplerinde bir bozukluk vardır, Allah da onlardaki bozukluğu arttırmıştır. Yalan söylemeleri yüzünden kendilerine acı veren bir azap da vardır.”

Metiner’den “İçimizden görünen birileri” yanıtı

Mehmet Metiner Soylu’nun bu cevabının ardından attığı ilk tweet’te, “PKK ve FETÖ canibinden yapılan itibar suikastlerine alıştık. İçimizden görünen o birilerininkine de alışacağız anlaşılan” ifadelerini kullandı.

Metiner, göndermeli tweet’inin ardından bu sefer Soylu’nun yanıt paylaşımını alıntıladı ve “Resmi danışmanlarınız ve trollerinizle yaptığınız şey size de partimize de davamıza (da) zarar veriyor” diyerek İçişleri Bakanı’nı eleştirdi.

- Advertisment -