Ana SayfaHaberlerGündemİsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri geliyor

İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri geliyor

 

Gold, ABD'ye yaptığı seyahati yarıda keserek yaralıların tedavisi ve cenazelerin İsrail'e götürülmesi için koordinasyon sağlamak amacıyla İstanbul'a geliyor. Türk hükümetiyle işbirliği içinde koordinasyonu sağlayacak olan Gold'un, Türk Dışişleri'nden herhangi bir yetkiliyle görüşüp görüşmeyeceği ise belirtilmedi.

 

Gold, İsrail ile Türkiye'nin ilişkilerinin normalleşmesi için bir yıldan uzun zamandır süren görüşmelerde önemli bir rol oynuyor.

 

Bu görüşmeler kapsamında Haziran 2015'te Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile Roma'da görüşmüştü. Bu, iki ülke arasında Mavi Marmara sonrası yapılan en üst düzey görüşme oldu. Taraflar en son Şubat ayında İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya gelmişti.

 

Davutoğlu'ndan Netanyahu'ya mektup

 

Başbakan Davutoğlu, saldırının ardından hayatını kaybeden İsrailliler için, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya bir mektupla başsağlığı diledi. Terörist örgütlerin hedeflerine karşı uluslararası toplumun kararlı bir şekilde hareket etmesinin önemini vurguladı.

 

İstanbul'daki patlamayla ilgili İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden bilgi alan Başbakan Netanyahu da bilgilendirmenin ardından, yaralıların ve cenazelerin getirilmesi için iki uçağın yol çıktığını açıkladı. Türk hükümetiyle iletişime geçtiğini ve İsrailli yetkililerin İstanbul'daki varlığını artıracağını belirten Netanyahu, saldırının özellikle İsraillileri hedef alıp almadığına dair henüz net bir bilgileri olmadığını da söyledi.

 

Mavi Marmara saldırısı sonrası iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler maslahatgüzar seviyesine gerilemişti. Başbakan Netanyahu'nun Mart 2013'te ilişkilerin normalleşmesi için Türkiye'nin ilk şartı olan resmi özür dilemesinin ardından iki ülke arasında görüşmeler başladı.

- Advertisment -