Ana SayfaHaberlerGündemİsrail’den vatandaşlarına Türkiye uyarısı

İsrail’den vatandaşlarına Türkiye uyarısı

 

İsrail Başbakanlığı’na bağlı terörle mücadele bürosu, Taksim’de 3 İsrail vatandaşının ölümünden sonra yürürlüğe koyduğu Türkiye’ye yönelik 3. seviye alarmı yükseltti.

 

Büronun açıklamasında İsrail vatandaşlarına Türkiye’ye gitmekten kaçınmaları uyarısında bulunuldu. Türkiye’deki İsraillilere de ‘mümkün olan en kısa zamanda’ Türkiye’yi terk etmeleri tavsiye edildi. İsrail’in uyarısı, IŞİD veya benzer bir örgütün Türkiye’deki turistik yerleri hedef alabileceği anlamına geliyor.

 

Saldırının ardından İsrail, Türkiye seyahati yapmak isteyen vatandaşlarına 3. seviyede uyarıda bulunmuştu. Bugünkü açıklamayla, tehdit seviyesi 2’ye yükseltildi. Alarm birinci seviye çıkartılırsa, İsrail vatandaşlarına ülkeyi 'hemen terk etme' çağrısında bulunuyor.

 

19 Mart’ta İstiklal Caddesi’nde düzenlenen intihar saldırısında 3 İsrail vatandaşıyla birlikte bir İranlı ölmüştü. İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, canlı bomba olduğu belirlenen 24 yaşındaki Gaziantep doğumlu Mehmet Öztürk'ün IŞİD ile bağlantılı olduğunu söylemişti.

 

Kaynak: Reuters

- Advertisment -