Ana SayfaHaberlerGündemİstanbul Çekmeköy'de askeri helikopter düştü

İstanbul Çekmeköy’de askeri helikopter düştü

 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından, İstanbul'da meydana gelen askeri helikopter kazasının incelenmesi için Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın görevlendirildiği bildirildi. Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, Çekmeköy'de 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin yayın yasağı kararı verdi.

 

İstanbul Çekmeköy'de Kirazlıdere Mahallesinde askeri helikopter düştü. Bölgeye ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Çekmeköy'de düşen askeri helikoptere ilişkin, "4 askerimiz yaralı olarak Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırılmıştır. Ama az önce İl Sağlık Müdürlüğümüzden aldığımız habere göre, maalesef 4 askerimiz şehit olmuştur. Milletimizin, ordumuzun başı sağ olsun." dedi.

 

Yerlikaya, askeri helikopterin Çekmeköy ilçesi Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesi'ne düşmesi sonrası olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu.

 

Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Yerlikaya, saat 18.51 itibarıyla 4. Kara Havacılık Alayı'na ait bir askeri helikopterin düştüğünü hatırlatarak, "Şu an için bilinmeyen bir sebepten dolayı Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallemiz hemen şu ardımızda görünen site içerisine maalesef düşmüştür." diye konuştu.

 

Olay yerine 2 dakika içerisinde itfaiye ve sağlık ekiplerinin sevk edildiğini belirten Yerlikaya, şöyle devam etti:

 

"4 askerimiz yaralı olarak Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırılmıştır. Ama az önce İl Sağlık Müdürlüğümüzden aldığımız habere göre, maalesef 4 askerimiz şehit olmuştur. Milletimizin, ordumuzun başı sağ olsun. Üzüntümüz büyük. Olayla ilgili savcılığımız adli tahkikata başlamıştır. Silahlı Kuvvetlerimiz idari tahkikatla alakalı, kaza kırımla ilgili, teknik raporla ilgili çalışmalara başlamıştır."

 

Yerlikaya, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne tekrar başsağlığı dileyerek, kazada başka bir yaralanma ve can kaybı olmadığını sözlerine ekledi.

 

Enkazda soğutma işlemlerinin tamamlandığını aktaran Yerlikaya, kazanın sebebinin incelemelerden sonra ortaya çıkacağını söyledi.

 

İncelemeler sırasında İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da Vali Yerlikaya'ya eşlik etti.

 

Kazanın gerçekleştiği alanda jandarma ve polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken, bazı askeri yetkililerin helikopterin enkazında incelemelerde bulunduğu öğrenildi.

 

Sitenin etrafı emniyet şeridiyle kapatılırken, vatandaşların alandan uzaklaşması için sık sık anons yapılıyor.

 

MSB'DEN AÇIKLAMA

 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından, İstanbul'da meydana gelen askeri helikopter kazasının incelenmesi için Teftiş Kurulu Başkanlığının görevlendirildiği bildirildi.

 

Bakanlığın Twitter hesabından, İstanbul Çekmeköy'deki askeri helikopter kazasına ilişkin yapılan açıklamada, "İnceleme için MSB Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlendirilmiştir. Kapsamlı incelemeyi müteakip sonuç, kamuoyuyla paylaşılacaktır." bilgisine yer verildi.

 

ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı.

 

Alınan bilgiye göre, Başsavcılık, Çekmeköy'de bir site içerisine zorunlu iniş yapan askeri helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma açtı.

 

Soruşturma kapsamında, olayla ilgili inceleme yapmak üzere bir başsavcıvekili ile iki cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

 

Kazanın saat 18.51'de yaşandığı belirtiliyor. Henüz resmiyet kazanmamış ilk bilgilere göre, düşen helikopterin uçuşu bir test uçuşuydu.

 

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

 

Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği'nce, Çekmeköy'de 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin yayın yasağı kararı getirildi.

 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kara Havacılık Havaalanı'ndan havalanan helikopterin Sultangazi Caddesi'ndeki Parkverde Sitesi'ne düşmesi sonucu 4 askerin şehit olduğu olaya ilişkin başlatılan soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla Basın Kanunu'nun 3/2. maddesi uyarınca soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirilmesini talep etti.

 

Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği de Başsavcılığın talebini kabul ederek, soruşturma tamamlanıncaya kadar olay ve soruşturma dosyası hakkında yazılı, görsel medya ile internet ortamında her türlü haber, röportaj ve benzeri yayınlara yayın yasağı konulmasına karar verdi.

 

Hakimlik, gereğinin yerine getirilebilmesi için yayın yasağı kararının Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ilgili kurumlara tebliğ edilmesine hükmetti.

- Advertisment -