Ana SayfaHaberlerGündemİstanbul'a sis çöktü

İstanbul’a sis çöktü

 

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, "İstanbul hava sahasında görülen yoğun sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı iniş ve kalkış seferlerimiz 1 Mart 2017 tarihi 7:00 saati itibariyle durdurulmuştur. Hava koşullarındaki iyileşmeye bağlı olarak seferlerimiz yeniden aktif hâle gelecektir. Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.thy.com adresinden veya 4440849 numaralı çağrı merkezinden öğrenmelerini rica ederiz" denildi.

 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'nda herhangi bir gecikme olmuyor.

 

Bu arada, Sabiha Gökçen Havalimanı Meydan İşletmecisi Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ'den yapılan açıklamada, havalimanında beklenen sis nedeniyle Salı ve Çarşamba saat 21:00 ile 10:00 arasında planlanan seferlerin yüzde 10 oranında azaltılacağı ifade edilmişti.

 

Deniz ulaşımı da etkilendi

 

Sis nedeniyle sadece hava değil deniz ulaşımı da etkilendi. İstanbul Şehir Hatları ve İstanbul Deniz Otobüsleri'nden (İDO) yapılan duyuruya göre, Şehir Hatları'nın Eminönü-Adalar, Eminönü-Kadıköy, Karaköy-Kadıköy, Beşiktaş-Kadıköy, Eminönü-Üsküdar, Üsküdar-Eyüp seferleri yoğun sis yüzünden yapılamayacak.

 

İDO'nun da Sirkeci-Harem, Eskihisar-Topçular ve iç hat deniz otobüsü seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

 

Hızlı feribot ve dış hat deniz otobüslerinde ise 6:30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş, 7:10 Bostancı-Kartal-Yalova Deniz Otobüsü, 7:30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü, 7:45 Bandırma-Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü, 7:00 Yalova-Pendik, 7:00 Yenikapı-Bandırma ve Pendik-Yalova, 7:15 Yalova-Yenikapı, 7:30 Bursa-Yenikapı Bursa Hızlı Feribot ile 7:45 Yenikapı-Yalova hızlı feribot seferleri yapılamadı.

 

Ayrıca 8:30 Armutlu-Armutlu TK-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü, 8:30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş Deniz Otobüsü seferleri ile 7:45 Yenikapı-Yalova, 8:00 Yalova-Pendik, 8:00 Pendik-Yalova hızlı feribot seferleri iptal edildi.

 

Bursa (Mudanya)-İstanbul (Büyükçekmece) arasında 8:30'da yapılması gereken sefer de sis dolayısıyla gerçekleştirilemeyecek.

 

Kaynak: DHA, AA

- Advertisment -