Ana SayfaHaberlerGündemİstanbul'da lodos deniz ve hava ulaşımını aksattı

İstanbul’da lodos deniz ve hava ulaşımını aksattı

 

İstanbul Boğazı kıyılarında lodos nedeniyle dalgaların sahile çarpmasıyla su seviyesi 3-4 metre yüksekliğe kadar çıktı. Lodos deniz ulaşımında da aksaklıklara neden oldu.

Tophane'de inşaat iskelesi yola savruldu

Beyoğlu Tophane'de bulunan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi'nin önündeki inşaat iskelesi ve saclar yola devrildi. Tehlike oluşturan iskele nedeniyle Meclis-i Mebusan Caddesi bir süre araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Yolun kapanması nedeniyle otobüslerden inenler yolu yürüyerek geçti.

 

İDO,BUDO ve şehir hatlarından sefer iptalleri

 

Kuvvetli lodos nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) tüm iç hat seferleri iptal olurken, Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) ve Şehir Hatları da bir çok seferini iptal ettiğini duyurdu.

THY onlarca seferini iptal etti

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre 11 Ocak’ta başlayan ve yarın akşam geç saatlere kadar devam edecek olan şiddetli lodos nedeniyle iç ve dış hatlarda bugün ve yarın olmak üzere 63 sefer daha iptal edildi. Böylece THY’nin 3 günlük lodos iptal bilançosu 100’e ulaştı.

 

Kuvvetli fırtına şiddetindeki lodos nedeniyle iptal ettiği seferleri resmi internet sitesinden duyuran THY, yolcularının mağdur olmaması için uçuşlarıyla ilgili bilgileri havalimanına gelmeden önce www.turkishairlines.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezinden öğrenmelerini istedi.  

 

Türk Hava Yollarının yaptığı açıklama şöyle; 

"Değerli yolcularımız, 11-12 -13 Ocak 2016 tarihinde, İstanbul Atatürk Havalimanında yaşanması beklenen kuvvetli fırtına şiddetindeki lodos nedeniyle, olası kapasite azaltılması doğrultusunda aşağıdaki seferlerimiz iptal edilmiştir. Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.turkishairlines.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz."

AKOM: Lodos gün boyu sürecek

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Twitter'da şiddetli lodosun gün boyu süreceğini, gece saatlerinde de yağmur beklendiğini açıkladı.

- Advertisment -