Ana SayfaHaberlerGündemİstanbul'da PKK'ya operasyon

İstanbul’da PKK’ya operasyon

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'ya yönelik Özel Harekât, Çevik Kuvvet ve polis helikopterinin de desteğiyle operasyon yaptı.

 

Beyoğlu, Esenyurt, Sultangazi, Bahçelievler, Bağcılar, Avcılar, Arnavutköy, Başakşehir, Esenler ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde tespit edilen adreslere giden emniyet mensupları, önce çevrede Çevik Kuvvet ekipleriyle güvenlik önlemi aldı.

 

Polis helikopteriyle havadan koordinasyonun sağlandığı bölgede, Özel Harekât polisleri öncülüğünde girilen adreslerde 17 kişi gözaltına alındı.

 

Operasyon kapsamında, "yasa dışı gösteri yapan şüphelilerin toplantı yaptıkları" iddia edilen HDP İl teşkilâtının Beyoğlu'ndaki binasında yapılan aramalarda, çok sayıda doküman, bir telsiz ve jammer cihazı ele geçirildi.

 

"Terör örgütü üyesi olmak, örgüte adam kazandırmak, yasa dışı toplantı ve gösteri düzenlemek" iddialarıyla gözaltına alınan 17 kişi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -