Ana SayfaHaberlerGündemİstanbul'daki saldırıların şüphelisi yakalandı

İstanbul’daki saldırıların şüphelisi yakalandı

 

İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik saldırıların ardından olayı gerçekleştiren şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

 

İstihbarat çalışması, teknik takip ve delillerin incelenmesinin ardından polis, saldırılara karıştığı iddia edilen DHKP-C üyesi Şerif T.'nin yakalanması için İstanbul'da 15 ayrı adrese operasyon düzenlendi.

 

Adreslerde bulunamayan şüphelinin il dışına çıktığı tespit edildi. Şerif T., Tekirdağ'da, polis ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu yakalandı.

 

AA'ya göre, Esenyurt'ta Cumartesi günü polis ekibine silahla ateş açan ve karşılık verilmesi üzerine olay yerinden kaçan şüphelinin de Şerif T. olduğu belirtildi.

 

Cuma gecesi Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ve Sütlüce'deki AK Parti İl Başkanlığı binasına tek atımlık law roketiyle düzenlenen saldırıların ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri çalışma başlatmıştı. Polis ekipleri yaptıkları incelemelerde DHKP-C'ye ait bulgulara rastlamıştı. Olay yerlerinden toplanan deliller incelenerek saldırıda kullanılan tek atımlık law roktetinden alınan parmak izleriyle DHKP-C'den poliste kaydı bulunan Şerif T.'nin kaydının eşleştiği belirlenmişti.

 

Bu gelişmeler üzerine TEM ekipleri Cumartesi sabahı saldırganlarla irtibatlı olduğu değerlendirilen 15 adrese operasyon düzenlemiş, DHKP-C'den kaydı bulunan 5 kişi gözaltına alınmıştı.

 

Kaynak: AA, DHA

- Advertisment -