Ana SayfaHaberlerGündem'İstihbarat gelince ertelendi'

‘İstihbarat gelince ertelendi’

 

İlk olarak Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin, güvenlik önlemleri çerçevesinde önce seyircisiz oynanmasına karar verildi.  Ardından erteleme kararı geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da maçın ertelenmesine giden süreci,  "Bu süreç bu kararlılıkla devam edecek, yani buradan asla taviz vermemiz mümkün değil. Ankara'da yaşananlar var. İstanbul'da yaşananlar var. İşte en son şu anda Galatasaray-Fenerbahçe maçıyla alakalı da aldığımız bazı ciddi istihbarat bilgileri üzerine, önce bir seyircisiz oynatmayı düşündük ama daha sonra yeni bazı istihbaratlar gelince, bu istihbaratla ön alınan bilgilerle örtüştüğünü görünce, bunu her iki kulübün başkanlarıyla da arkadaşlarımız görüşmek suretiyle, 'bunu ileri bir tarihe erteleyelim' dediler" sözleriyle anlattı.  

 

Erdoğan kulüp başkanlarıyla görüşecek

 

Cumhurbaşkanı bugün saat 15:00'te Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla görüşecek. 

 

Futbol Federasyonu da yaptığı açıklamada, "Bu akşam oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe müsabakası, İstanbul Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda kulüplerimizle de görüşülerek ileri bir tarihe ertelenmiştir." denildi.

 

Açıklamada, Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasının oynanacağı tarihin ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

 

Kısa bir süre sonra İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise müsabakanın alınan "ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak ve kulüplerinde talep ve mutabakatı doğrultusunda" ertelendiği ifade edildi. 

 

Önce 'seyircisiz oynanması' kararı

 

Öncesinde müsabakanın oynanacağı Türk Telekom Arena'da yapılan anonsta, güvenlik nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün kararıyla, derbi maçın seyircisiz olarak oynatılacağı ilan edildi. Yapılan uyarıda, statta bulunan taraftarların da tribünleri boşaltması istendi. Taraftarlar, bu durumu tezahüratlarla protesto etti. Taraftarların tepkileri üzerine statta yeniden anons yapılırken, İstanbul Valiliği'nin kararıyla ve güvenlik gerekçesiyle müsabakanın seyircisiz oynanacağı tekrarlanıp, sakin bir şekilde tribünlerin boşaltılması istendi.

 

Stat çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan güvenlik güçleri, taraftarları bölgeden uzaklaştırmak için çaba sarf etti. Stat çevresinde de polis helikopterinin sürekli uçuş yapması dikkati çekti.

 

Müsabakanın ertelendiğinin ilan edilmesinin ardından ise tüm taraftarlar stat çevresinden uzaklaşmaya başladı. Hiçbir kişi ve aracın stat bölgesine girişine izin verilmedi.

 

Bunun üzerine ise Galatasaray, Fenerbahçe derbisinin ertelenmesi için başvuru yaptı. Başvuru kabul edildi. Galatasaray-Fenerbahçe maçı ileri bir tarihe ertelendi. 

 

Takımlar stada gelmedi

 

Güvenlik gerekçesiyle oynanamayan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi iki takım da stada gelmedi.

 

Sarı-lacivertliler Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nden, Galatasaray takımı ise Florya Metin Oktay Tesisleri'nden hiç ayrılmadı.

 

Erteleme kararının ilan edilmesinin ardından ise oyunculara evlerine gitme izni verildiği bildirildi.

Federasyon'dan yapılan açıklamada "Bu akşam oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe müsabakası, İstanbul Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda kulüplerimizle de görüşülerek ileri bir tarihe ertelenmiştir. Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasının tarihi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi.

 

Ankara'daki son saldırı futbol dünyasını da etkilemiş, Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut saldırıda babasını kaybetmişti.

 

Kaynak: Al Jazeera, AA, DHA

- Advertisment -