Ana SayfaHaberlerGündemSur’dan 14 tahliye daha

Sur’dan 14 tahliye daha

 

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağının ve operasyonların sürdüğü merkez ilçesi Sur'dan akşam saatlerinde aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu 14 kişi tahliye edildi. Tahliye çalışmaları devam ederken, ilçeden patlama sesleri yükseldi. Bugüne kadar Sur'daki operasyon bölgesinde 52 kişinin yanlarındaki 12 çocuk ile güvenli bölgelere tahliye edildi. 

 

1 çocuk, 2 kadın, 11 erkek

 

Akşam saatlerinde çatışmaların yaşandığı bölgelerden çıkacak kişilerin bulunduğu yönündeki istihbarat üzerine güvenlik güçleri önlem alarak, Dört Ayaklı Minare bölgesinde ambulanslar konuşlandırdı. Saat 16.00 ile 17.15 arasında oluşturulan güvenlik koridorundan ilk etapta 1 çocuk, 2 kadın, 11 erkek olmak üzere 14 kişi çıktı. Tahliye edilen 14 kişi ambulanslara alınarak ilk müdahaleleri yapıldı. Hastanede kontrolden geçirilecek 14 kişi, bilgilerine başvurulmak ve yetişkinler arasında PKK'lı sivil olup olmadıklarını araştırmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

Tahliyelerin gerçekleştiği sırada bölgede yoğun çatışmalarda yaşanırken, tuzaklanmış bombaların infilak etmesi sırasında gökyüzü aydınlandı. Patlama ve silah sesleri kentin birçok noktasından duyuldu.

 

Valilik açıklaması

 

Diyarbakır Valiliği, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

 

"Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı ilan edilen mahallelerde var olduğu iddia edilen sivillerin tahliye edilebilmesi için daha önce 6 kez (17,18,19,23,24,26 Şubat 2016 tarihlerinde) açılan güvenlik koridoruna ek olarak söz konusu bölgede kadın ve çocukların olduğuna dair ihbarların tarafımıza ulaşması üzerine 7 Mart 2016 Pazartesi günü 16.00 ile 17.15 saatleri arasında yeniden güvenlik koridoru oluşturulmuştur. Oluşturulan güvenlik koridoru sonucu 1 çocuk, 2 bayan ve 11 erkek olmak üzere toplam 14 kişi güvenli bölgeye alınmıştır. Sabah saatlerinde aynı bölgeden 1 şehit verilmesine rağmen çocukların ve kadınların olduğunun iddia edilmesi üzerine aynı bölgede operasyonlara ara verilerek iyi niyetle yeniden güvenlik koridoru oluşturulmuştur. Operasyon bölgesinde olabilecek siviller için belirli aralıklar ile güvenlik güçlerine ulaşmaları bölgedeki BTÖ mensupları için teslim olmaları yönünde anonslara devam edilmektedir. Güvenlik güçlerimize ulaşan vatandaş olması durumunda güvenli bölgeye tahliye edilecektir. Teslim olan BTÖ mensubu olması durumunda da ilgililer adli makamlara teslim edilecektir. Valiliğimizin işbirliği ve diyalog konusundaki iyi niyet ve çabasını bir kez daha kamuoyunun takdirlerine sunarız."

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik