Ana SayfaHaberlerGündem'Suudi uçaklar bugün yarın İncirlik'e gelecek'

‘Suudi uçaklar bugün yarın İncirlik’e gelecek’

 

Anadolu Ajansı Editör Masası'nın sorularını yanıtlayan Dışışleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan uçaklarının Adana İncirlik hava üssüne "bugün yarın" geleceğini açıkladı. DHA, askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde uçakların yarın Türkiye'de olacağını yazdı. Çavuşoğlu "Şu anda malzeme ve personel konusunda girişler sağlandı. Keşifler yapıldı. Bugün, yarın uçakların gelmesi bekleniyor" dedi.

 

DHA'nın askeri kaynaklardan aldığı bilgilere göre; kargo uçağı (C-130) ile İncirlik Hava Üssü'ne 2 gündür askeri malzemeler getirildi. F-15 uçakları ise Cuma günü Türkiye'de olacak.

 

'PYD, ABD'yi sattı'

 

ABD'nin PYD ile ilgili tutumunda değişiklik olup olmadığıyla ilgili soru üzerine Çavuşoğlu, "YPG konusunda ABD'nin ciddi çelişkisi var. YPG'yi esasen DAEŞ ile mücadele eden kara gücü olarak bakıyor. Bu son derece yanlıştır" dedi.

 

Çavuşoğlu, "Terör örgütü (PYD) arazide ABD'yi de satmaya başladı. Moskova'da ofisini açtı" diye konuştu.

 

Çavuşoğlu, ABD'nin bu konuda bir diğer çelişkisini izah ederken "Bizim desteklediğimiz ılımlı muhalefet DAEŞ ile mücadele ediyor. Rusya ve ABD'nin birlikte desteklediği YPG de bunlara saldırıyor. Bunu nasıl açıklayabilirsiniz?" sorusunu sordu.

 

 

Kaynak: AA, DHA

- Advertisment -