Ana SayfaHaberlerGündemTaksim’de iki bina çöktü

Taksim’de iki bina çöktü

 

İstiklal Caddesi yakınında dörder katlı 2 bina çöktü. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, göçük altında kalan olup olmadığını araştırıyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yaralı olmadığını açıkladı.

 

İstanbul Valisi Vasip Şahin, binanın bir bloğunun otel, diğerinin de lokanta ve depo olarak kullanıldığını söyledi. Bir görgü tanığı, "Binadan sesler gelince kapının önündeki insanlara bağırdık. Bina boşaltıldıktan sonra çökme oldu" dedi.

 

Olay yerine Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan ile birlikte gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İlk aldığımız bilgilere göre içeride herhangi bir kimse yok" dedi.

 

'Bina boşaltıldıktan sonra çökme oldu'

 

Tarlabaşı Bulvarı yakınındaki Kurabiye Sokak'ta bulunan 14 numaralı 5 katlı bina sağnak yağış başladığında görgü tanıklarının ifadesine göre ses 'çatırdamaya' başladı. Binanın zemin katındaki Köfteci Hüseyin'de ve yan binanın giriş katındaki Kallavi Restoran'da oturanlar hemen dışarı çıktı. İçerden çıkanlar sesin nereden geldiği anlamaya çalışılırken yaklaşık 15 dakika içinde saat 14.30 sıralarında bina arka tarafında bulunan otoparka doğru çöktü. 16 numarada bulunan bitişik bina ise hasar aldı.

 

Bir süredir tadilatın devam ettiği binanın 1. katında da pansiyon bulunduğu öğrenildi.

 

Vali Şahin: İlk bilgilere göre içeride kimse yok

 

Olay yerine gelerek çöken bilgili ile ilgili bilgi alan İstanbul Valisi Vasip Şahin, basın mensuplarına açıklama yaptı. Vali Şahin, "İki binadan oluşan blok. İlk bilgiler, içeride kimse yok. İşletme sahibi ve komşusu varmış. Şu anda içeride kimse yok komşulardan aldığım bilgi yok. Mevcut binalar tescilli binalar. Bu binaların maalesef Tarlabaşı'ndaki kentsel dönüşümünde ne kadar gerekli olduğunu bu yapılardan görüyoruz. Aldığım bilgi bir blok 75 metrekare otel olarak kullanılıyormuş. Diğer Blok 2 katı lokanta üstü depo. Otelde iki müşteri varmış. Bir müşteri dışarıda imiş diğeri odasındayken tahliyesi sağlanmış. aşağıda köfteci çıkarılmış. Aldığımız ilk bilgi içeride kimsenin olmadığıdır" diye konuştu.

 

Otoparkçılar uyardı

 

Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan da, "Bölge sakinleri bu tip işlere muhattap olduğu için çok çabuk algılıyorlar. Otoparkçılar bitişikteki sarsıntıyı hissetmişler. Zamanında çevredekileri de uyarmışlar. Bina çevresini boşaltarak büyük bir facianın yaşanmasına engel olmuşlar. İlk araştırmalarımıza göre enkaz altında kimse yok. Araştırmalar sürüyor." dedi.

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -