Ana SayfaHaberlerGündem'Terörle mücadelede fark gözetmek en büyük yanlış'

‘Terörle mücadelede fark gözetmek en büyük yanlış’

 

Fransa'nın Nice kentinde 84 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili Cuma namazı sonrasında açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, bugün NATO toplantısında alınan kararla bütün üye ülkelerin bayraklarının yarıya indirilmesinin kararlaştırıldığını belirtti ve bu çerçevede Türkiye'nin de Fransa'da yaşanan terör olayına bir dayanışma göstererek, NATO'daki bayrağını yarıya indirdiğini söyledi.

 

Yıldırım, aynı şeyi bütün NATO ülkelerinin, İstanbul Atatürk Havalimanı saldırısında yaptıklarını hatırlattı.

 

"Bir kez daha şunu bütün dünya bilmelidir ki; terörle mücadelede fark gözetmek, kimi terör örgütlerini az günahkar, kimilerini masum görmek en büyük yanlışlıktır" ifadelerini kullanan Yıldırım, saldırıyla ilgili olarak şunları söyledi:

 

"Terör olayı dolayısıyla Fransız halkının acılarını paylaşıyoruz tüm Türk milleti olarak ve Fransız hükümetine terörle mücadelede iş birliği halinde olacağımızı ve her türlü yardımı, desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum."

 

"Bir kez daha şunu bütün dünya bilmelidir ki; terörle mücadelede fark gözetmek, kimi terör örgütlerini az günahkar, kimilerini masum görmek en büyük yanlışlıktır. Bu yanlışlık yıllardan beri yapıldı. Özellikle gelişmiş ülkelerde terördeki çifte standart her geçen gün dünyada acı sonuçları ortaya koyuyor."

 

"Gerek bölgemizde gerek dünyanın herhangi köşesinde yaşanabilecek terör olaylarının önüne geçmek için Birleşmiş Milletler başta olmak üzere birçok ülkenin daha sıkı iş birliği halinde olması lazım. İstihbarat yönüyle, bilgi paylaşımı yönüyle, güvenlik tedbirleri yönüyle bu iş birliğinin küresel terörü sona erdirmede hayati öneme sahip olduğunu biliyoruz."

 

Kaynak: AA

- Advertisment -