Ana SayfaHaberlerGündem'Türk halkı darbecilere iyi ders verdi'

‘Türk halkı darbecilere iyi ders verdi’

 

Anadolu Ajansı'na açıklama yapan Demokrat Parti üyesi Türk iş adamlarından Murat Güzel, ABD Başkanı Barack Obama'nın onur konuğu olduğu Demokrat Parti Başkan adayı Hillary Clinton'ın seçim kampanyasına destek amacıyla Atlanta'da düzenlenen yemekli toplantıya katıldı ve Obama'ya Gülen Örgütü'nün Türkiye'deki darbe girişimi ve Gülen'in iadesi konusunu sordu. İşadamının açıklamasına göre girişimle ilgili "Türk halkı darbecilere iyi bir ders verdi" diyen Obama Türkiye'nin iade talebiyle ilgili ise "ispatlanması lazım" yorumunda bulundu. Murat Güzel toplantıda Obama'yı bilgilendirme fırsatı da bulduklarını söyledi.

 

Güzel, Obama'ya darbe girşimi hakkında fikrini sorduğunu dile getirdi ve Obama'nın şu yanıtı verdiğini söyledi:

 

"Bu Türkiye'de ilk darbe denemesi değil ve bu konuda hassas olan Türk halkı darbecilere iyi bir ders verdi, muhalefet dahil tüm kesimler darbeye karşı durdu. Türkiye'nin önemli bir müttefiki olan ABD, darbeye karşı olarak Türkiye'nin yanında yer aldı. Gülen'in iade işlemi için delillere göre hukuk yolu esas alınacak. Bu işi ciddiye alıyoruz ancak bunun ispatlanması lazım."

 

İş adamı Güzel, ABD'deki siyasilerin darbe girişimine karşı bakış açılarının, Türkiye'yi ve Türk halkını çok iyi tanımadıklarını ortaya koyduğunu anlattı.

 

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Ryan ile görüşüldü

 

Bir diğer Türk iş adamı Ömer Er de ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan ile ortak katıldığı bir toplantıda, Ryan'a darbe girişimi hakkında bilgi vererek, Türk halkının hassasiyetlerini paylaştığını söyledi.

 

Ryan'la görüşmesinde, seçilmiş siyasilerden yana olunması ve meclis binası bombalanmış bir ülkenin ziyaret edilmesi ve hiç değilse Türk Büyükelçiliği'ne taziye ziyareti gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade ettiğini aktardı.

 

Görüşmede, Ryan'ın Er'in gündeme getirdiği tüm konulara çok olumlu yaklaştığı, Türkiye ile ilişkilerin daha da iyileştirilmesi arzusunu dile getirdiği kaydedildi.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -