Ana SayfaHaberlerGündemTürk jetleri YPG'yi vurdu

Türk jetleri YPG’yi vurdu

 

Türk savaş uçakları, PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG üyelerinin bulunduğu tespit edilen Maarrat Umm Hawsh bölgesine hava harekatı düzenlendi. 

 

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, '18 hedefin imha edildiği' belirtildi. Bu hedefler arasında; karargah, toplanma, barınma alanı ve silah/mühimmat deposu olarak kullanılan 9 bina ile bir zırhlı araç ve ikisi silahlı 4 araç bulunuyor. 18 hedefe atılan bomba sayısı 26. 

 

Hava harekatı, 21.11-23.59 saatleri arasında düzenlendi. Anadolu Ajansı'na göre, harekatta, 160-200 YPG'li öldürüldü. 

 

Muhalifler: YPG, IŞİD'in boşalttığı bölgelere ilerliyor

 

Maarrat Umm Hawsh, Halep'in kuzeyinde, PYD kontrolündeki Afrin'in güneydoğusunda yer alıyor. PYD, Münbic ile Afrain arasında kalan bölgeyi kontrol altına alarak 'kantonları' birleştirmeye çalışıyor.

 

Muhaliflere yakın Orient haber sitesine konuşan ÖSO komutanları, YPG’nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) IŞİD’in bölgede çöküşünden faydalanarak ilerlemeye çalıştığını söyledi.

 

Orient’e göre, SDG şemsiyesi altında savaşan Ceyş-us Suvvar (Devrimciler Ordusu) grubu sabah saatlerinde Mare’nin güneyinde IŞİD’in boşalttığı iki köyü (Hasiya ve Hasacik) ele geçirdi.

 

Sultan Murat Tümeni Komutanı Ahmet Osman da Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında ele geçirdikleri bazı köylerin SDG’nin havan topu saldırılarına maruz kaldığını söyledi. Osman, YPG liderliğindeki SDG’nin TSK destekli harekâtı engellemeye çalıştığını ve El Bab’a ilerleyişini kesmek istediğini söyledi.

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -