Ana SayfaHaberlerGündem'Türkiye yatırımcılar için güvenli liman'

‘Türkiye yatırımcılar için güvenli liman’

 

Bloomberg HT'nin düzenlediği toplantıda konşan Davutoğlu, Türkiye'nin yerli ve yabancı yatırımcılar için güvenli bir liman olduğunu söyledi.

Bu durumun süreceğini vurgulayan Davutoğlu, "En önemli şey siyasi istikrar" dedi.

Geçen yıl Türkiye'de iki seçim yapılmasına karşın popülist politikalara yönelmediklerini, sıkı mali politikayı sürdürdüklerini söyleyen Davutoğlu, son seçimlerle istikrarsızlığı geride bıraktıklarını vurguladı.

Davutoğlu "1 Kasım'dan itibaren dört yıllık süre var önümüzde. Bu da ekonomik planlarımız açısından büyük avantaj sağlıyor" diye konuştu.

Bloomberg'in ofisinde yapılan toplantıya 200'e yakın yatırımcı katılıyor.

2002-2015 yılları arasında İngiltere'den 8,5 milyar dolar yatırım çeken Türkiye, yetersiz bulduğu bu rakamı artırmak istiyor.

Bank of America Merrill Lynch tarafından düzenlenen 16. Türkiye Yatırım Konferansı’nın açılış konuşmasını yapan Davutoğlu, yatırım bankası Goldman Sachs'ta da bir konuşma yapacak.

Başbakan Cameron ile görüşecek

Çalışma ziyareti için dün Londra'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, akşam konakladığı otelde Britanya Müslüman Konseyi ve TÜRKEN Vakfı heyetlerini kabul etmişti.

Davutoğlu bugün de İngiltere Başbakanı David Cameron ile resmi konutunda bir araya gelecek.

Başbakan akşam da Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun düzenlediği akşam yemeğine katılacak.

Yarın İngiltere'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Chatham House'da bir toplantıya katılacak olan Davutoğlu, daha sonra katılacağı Dünya Ekonomik Forumu Toplantısı için İsviçre'nin Davos kentine geçecek.

Kaynak: BBC TURKCE

- Advertisment -