Ana SayfaHaberlerGündem'Türkiye YPG'yi ikinci kez vurdu'

‘Türkiye YPG’yi ikinci kez vurdu’

 

Reuters haber ajansının Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı haberine göre, Türkiye pazar günü de Suriye'nin kuzeyindeki YPG mevzilerini vurdu. İzleme Örgütü, topçu atışı sonucu iki YPG'linin öldüğünü açıkladı.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri obüslerle cumartesi günü Halep’in kuzeyindeki Azez çevresinde ilerleyen PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin silahlı gücü YPG’nin mevzilerine ve rejim güçlerine top atışları yapmıştı.

 

Askeri kaynaklar, YPG ve rejim güçlerine angajman kuralları çerçevesinde karşılık verildiğini açıklamıştı.

 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, hedef alınan alanda askeri hava üssü Menneğ'nin de olduğunu ve üssün kontrolünün yakın zamanda muhaliflerden YPG'ye geçtiğini belirtmişti.

 

ABD'den "Ortak düşman IŞİD" vurgusu

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby günlük basın açıklamasında, Türkiye'nin angajman kuralları çerçevesinde Suriye'de YPG ve rejim güçlerine karşılık top atışları hakkında soru sorulması üzerine hükümetinin görüşlerini paylaşmıştı.

 

Kirby, "Halep'in kuzeyindeki durumdan endişeliyiz. Gerilimi düşürmek için çalışıyoruz. YPG'ye ve bağlantılı diğer güçlere, yeni alan kontrol etmeye çalışarak karmaşık durumu istismar etmemeleri çağrısında bulunduk. Ayrıca sınırın Türkiye tarafından gelen topçu atışlarına dair de raporlar aldık ve Türkiye'ye de bu atışları durdurma çağrısı yaptık" demişti.

 

Türkiye ve PYD'nin Azez koridorunun hemen doğusunda ortak bir düşmanı olduğunu söyleyerek IŞİD'i kasteden ABD Dışişleri Sözcüsü, "Her iki tarafa da bu ortak tehdide odaklanmaları, ki bu tehdit azalmadı, ve Münih'te uzlaşıldığı üzere saldırıları durdurmaları çağrısında bulunuyoruz" diye konuşmuştu.

 

 

Kaynak: Al Jazeera, Reuters, AA

- Advertisment -