Ana SayfaHaberlerGündemÜç oğlunu kurtarmak için ölüme koştu

Üç oğlunu kurtarmak için ölüme koştu

 

Konya’nın Ilgın ilçesinde bir evde çıkan yangında baba ve 3 oğlu hayatını kaybetti, anne ile 5 yaşındaki oğlu ise yaralandı. Ilıca Mahallesi’nde Cafer Salır’a (36) ait iki katlı evin giriş katında dün sabah saatlerinde yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Alevleri fark eden Sadiye Salır, 5 yaşındaki oğlu Mustafa Can’ı yanına alarak dışarı çıkmayı başardı. Dumandan etkilenen anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı. Yangının, itfaiye ekiplerinin uzun süren çalışmaları sonucu söndürülmesinin ardından eve giren itfaiye ekipleri, baba Cafer, ikiz çocukları Muhammet (13) ve Ali (13) ile küçük oğlu Celalettin Salır’ın cansız bedeniyle karşılaştı. Baba ve 3 oğlunun cansız bedenleri morga kaldırıldı. Yangına müdahale eden Cafer Salır’ın kardeşi Mustafa Salır “Müdahalede bulunmaya çalıştık ama alevlerden dolayı eve giremedik. Çok yoğun duman ve alev vardı. Allah rahmet eylesin. Ağabeyim 3 çocuğunu alevlerin arasından kurtarmak için kendini feda etti. Dışarı çıkamadı. Bir çocuğu alarak dışarıya kaçan annenin durumu şu an iyi” dedi.     

 

Olay yerinde giden Ilgın Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Necmettin Tiftikçi de çocukların ayrı odalarda yattığını belirterek şunları kaydetti: “Çevredeki görgü tanıkları yangının saat 03.30 civarında çıktığını söylüyor. Çocukların iki ayrı odada yattığını, anne babanın diğer odada yattığı bilgisini aldık. Seslere uyanan anne ile baba, çocuklarını kurtarmak için diğer odaya gidiyor. Anne Sadiye Salır, çocuklardan birini alarak dışarıya kaçıyor. Baba Cafer de çocuklarını kurtarabilmek için odaya giriyor fakat bir daha çıkamıyor. Dördü de orada vefat ediyor.”

 

DEMİR PARMAKLIKLAR YÜZÜNDEN KAÇAMADILAR!

 

Cafer Salır ve 3 oğlunun can verdiği yangınla ilgili soruşturma başlatılırken, kardeşlerin yangın sırasında oda ve balkon kapısını açamadıkları için evden kaçmadıkları ileri sürüldü. Balkon kapısı ile pencere camında demir parmaklıkların bulunması nedeniyle çocukların, dışarı çıkmadıkları üzerinde duruluyor. Bu arada Cafer Salır’ın, düğünlerde müzisyenlik yaparak geçimini sağladığı belirtildi.

 

 

- Advertisment -