ABD’de emekli bir Hava Kuvvetleri tümgeneralinin yaklaşık iki haftadır kayıp olması güvenlik birimlerini harekete geçirdi. New Mexico eyaletindeki arama çalışmalarına FBI da katıldı.
Bernalillo County Şerif Ofisi’ne göre 68 yaşındaki emekli Tümgeneral William Neil McCasland, 27 Şubat günü saat 11.00 civarında Albuquerque’deki evinden yürüyerek ayrıldı ve o günden bu yana kendisinden haber alınamadı. McCasland’ın cep telefonunu evde bıraktığı belirtildi.
Yetkililer ertesi gün kayıp kişiler için kullanılan “Silver Alert” uyarısı yayımladı. Şerif Ofisi, McCasland’ın bir sağlık sorunu bulunduğunu ve bu nedenle aramaların aciliyet kazandığını açıkladı.
Polis ekipleri mahallede geniş çaplı aramalar gerçekleştirdi. Yetkililer 600’den fazla ev sahibiyle görüşüldüğünü, bölgede kapsamlı taramalar yapıldığını ve çok sayıda arama ekibinin görevlendirildiğini belirtti.
UFO söylentileriyle bilinen üs
McCasland’ın kaybolması, kariyerindeki görevler nedeniyle özellikle dikkat çekti.
Emekli general, kariyeri sırasında Wright-Patterson Air Force Base’de bulunan Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı’nın komutanlığını yaptı. Bu üs uzun yıllardır Roswell Incident sonrası elde edilen dünya dışı materyallerin burada saklandığı yönündeki iddialarla anılıyor. ABD Hava Kuvvetleri ise bu iddiaları sürekli reddediyor.
Astronotik mühendisi olan McCasland, kariyeri boyunca ABD ordusunda en hassas görevlerden bazılarında bulundu. Savunma Bakanlığı’nın GPS programında baş mühendis, uzay tabanlı lazer projelerinde program direktörü ve Pentagon’da özel programlar direktörü olarak görev yaptı.
UFO araştırmalarıyla bağlantı
McCasland emekliliğinin ardından To The Stars Inc. adlı şirkette çalıştı. Şirket, Blink-182 grubunun gitaristi Tom DeLonge tarafından kurulan ve “tanımlanamayan hava olayları” (UAP) hakkında araştırmalar yaptığını söyleyen bir girişim olarak biliniyor.
McCasland’ın kaybolması ayrıca ABD Başkanı Donald Trump’ın kısa süre önce Pentagon ve federal kurumlara UFO ve dünya dışı yaşamla ilgili devlet kayıtlarını açıklama talimatı verdiğini duyurmasının hemen ardından gerçekleşti.
“Uzaylılar kaçırmış olabilir” esprisi
McCasland’ın eşi Susan McCasland Wilkerson ise sosyal medyada yaptığı açıklamada komplo teorilerini reddetti.
“Neil’in UFO topluluğuyla kısa süreli bir bağlantısı oldu. Ama bu, birinin onu kaçırması için bir neden değil. Roswell’deki uzaylı bedenleri hakkında özel bir bilgisi yok,” dedi.
Wilkerson, esprili bir şekilde “Belki de en iyi hipotez uzaylıların onu ana gemiye ışınlamasıdır. Ama Sandia Dağları üzerinde bir ana gemi görüldüğüne dair rapor yok” ifadelerini kullandı.
Şerif Ofisi ise şu ana kadar herhangi bir suç unsuruna dair kanıt bulunmadığını, ancak tüm ihtimallerin değerlendirildiğini açıkladı. Yetkililer bölgede yaşayanlardan ellerindeki güvenlik kamerası görüntülerini ve bilgileri paylaşmalarını istedi.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.